Ο Erdogan παρομοιάζει την Ελλάδα με τους ναζί!!!

Ο Erdogan παρομοιάζει την Ελλάδα με τους ναζί!!!

Για πρώτη φορά με τον πιο επίσημο τρόπο η Τουρκία επιτέθηκε με τον πιο σκληρό τρόπο εναντίον της Ελλάδας για τα γεγονότα στα ελληνοτοτουρκικά σύνορα. Ο Recep Tayyip Erdogan ισχυρίστηκε πως οι Έλληνες συμπεριφέρθηκαν με τον χειρότερο τρόπο σε όσους πρόσφυγες επιχείρησαν να περάσουν τα σύνορα και παρομοίασε τις ενέργειες του Ελληνικού στρατού αλλά και της Ελληνικής αστυνομίας με αυτές των ναζί!

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά με τις εικόνες  στα σύνορα της Ελλάδας  με όσα έκαναν  οι ναζί στα στρατόπεδα τους. Ό,τι κάνουν αυτοί, τα είδατε και στα στρατόπεδα των ναζί. Και οι Έλληνες στο όνομα της δύσης, ως έμμισθοι υπάλληλοι της δύσης, βλέπετε αυτές τις εικόνες και αυτούς που σκότωσαν. Αυτοί είναι έμμισθοι λεγεωνάριοι της δύσης. Εμείς την Ελληνική βία  την γνωρίζουμε από την ιστορία. Τώρα αυτή που ήρθαν κάνουν τα ίδια. Αυτοί δεν θα μείνουν σε σένα. Άνοιξε κι εσύ τις πύλες σου να πάνε στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης που είναι πλούσιες με ευρώ και δολάρια να πάνε μέσω της δικής σου χωράς. Γιατί τους κανείς τέτοια ναζιστικά βασανιστήρια.  Δυστυχώς κανένας δεν αντιδρά στην Ελλάδα που ξεγυμνώνει τους πρόσφυγες τους παίρνει χρήματα τα κινητά γιατί; Διότι είναι μέλος ΕΕ» ανέφερε ο Erdogan στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

Παράλληλα ο πρόεδρος της Τουρκίας έδειξε εικόνες με σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρύνει με βίαιο τρόπο σκάφος του ελληνικού λιμενικού σώματος. «Μπροστά είναι ελληνικό σκάφος κι εμείς από πίσω. Αυτοί διαφεύγουν κι εμείς τους κυνηγούμε. Κι από δω και πέρα έτσι θα γίνεται»

«Διατηρούμε τα μέτρα που εφαρμόζονται στα σύνορα μέχρι να λάβουμε συγκεκριμένη απάντηση στα αιτήματα της Τουρκίας», επεσήμανε ο Erdogan στη διάρκεια ομιλίας του.

Τα αιτήματα της Τουρκίας, όπως τα ανέφερε ο Erdogan, περιλαμβάνουν την επανέναρξη των συνομιλιών με την ΕΕ σχετικά με την «ελευθερία της μετακίνησης, το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, την επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης και οικονομική βοήθεια».

«Δεν ζητιανεύουμε. Το μόνο που ζητάμε είναι να τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί στη χώρα μας»

Πάντως σύμφωνα με τον Erdogan «η εισροή παράτυπων μεταναστών προς την Ευρώπη δεν θα περιοριστεί στην Ελλάδα, αλλά θα επεκταθεί σε όλη τη Μεσόγειο καθώς βελτιώνεται ο καιρός»./ibna