Κοσσυφοπέδιο: Έκτακτη σύγκλιση της συνόδου για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Κοσσυφοπέδιο: Έκτακτη σύγκλιση της συνόδου για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ

Αίτημα για τη σύγκλιση του κοινοβουλίου, κατέθεσε ο ηγέτης του κόμματος PDK της αντιπολίτευσης, Kadri Veseli, για να συζητηθούν οι σχέσεις του Κοσσυφοπεδίου με τις ΗΠΑ.

Ο Veseli ανακοίνωσε χτες ότι είχε συγκεντρώσει περισσότερες από 40 υπογραφές για την έκτακτη σύνοδο.

Η απόφαση ελήφθη μετά τις προειδοποιήσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους για την επανεξέταση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στο Κοσσυφοπέδιο, λόγω της στάσης του Πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου στο θέμα των δασμών στα Σερβικά προϊόντα.

“Για να αποφύγουμε τέτοια ζημιά, μαζί με βουλευτές των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, ζητήσαμε μια έκτακτη συνεδρίαση αύριο στις 3 μ.μ. για να απαιτήσουμε λογοδοσία από αυτήν την ανεύθυνη κυβέρνηση σε σχέση με την προσέγγισή της με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», δήλωσε χθες ο Veseli, όταν κάλεσε τη σύνοδο ως ηγέτης της αντιπολίτευσης.

«Όπως ποτέ άλλοτε αυτή η ιερή συμμαχία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και ΗΠΑ τίθεται σε κίνδυνο από ένα πρωθυπουργό που δεν μπορεί να κατανοήσει και να ενεργήσει σωστά, από ένα πρωθυπουργό χωρίς όραμα ή ευθύνη. Δυστυχώς, αναγνωρίζεται ολοένα και περισσότερο ότι η κυβέρνηση αυτή αποτελεί απειλή για το εθνικό συμφέρον. Αυτός ο κίνδυνος προέρχεται από αυτήν την Κυβέρνηση που στερείται της προθυμίας να αναλάβει ευθύνες και αποφάσεις προς το συμφέρον της χώρας μας και των πολιτών μας. Η ζημιά που προκαλεί είναι σοβαρή», δήλωσε ο Veseli σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του κόμματος./ibna