Κοσσυφοπέδιο: Άνοιξε η συζήτηση για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων

Κοσσυφοπέδιο: Άνοιξε η συζήτηση για απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων

Ο πρώην διοικητής των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, Ben Hodges, αντιτίθεται στην απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο.

Είπε ότι θα ήταν λάθος να αποσυρθούν τα στρατεύματα από το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Hodges αντέδρασε στο tweet του γιου του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump, ο οποίος έγραψε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψουν τα αμερικανικά στρατεύματα από το Κοσσυφοπέδιο.

«Θα ήταν λάθος … Η KFOR είναι ο μόνος πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Αναχωρώντας τώρα, πριν από την υλοποίηση της συμφωνίας, θα ήταν το ίδιο με το τράβηγμα μίζας, λίγο πριν το προσπέρασμα».

Ο αυστριακός πολιτικός και ευρωβουλευτής Lukas Mandl αντιτίθεται επίσης στην αποχώρηση των στρατευμάτων από το Κοσσυφοπέδιο, σύμφωνα με την Telegraph.

Η όλη συζήτηση ξεκίνησε μετά από ανάρτηση του Αμερικανού Γερουσιαστή David Perdue στο twitter όπου ζητούσε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν την στρατιωτική τους παρουσία στο Κοσσυφοπέδιο.

Η πρόταση του Perdue υποστηρίχθηκε τόσο από τον Ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για τον διάλογο Βελιγραδίου Πρίστινα Richard Grenell αλλά και τον γιο του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump Jr./ibna