Βουλγαρία: Έφτασαν οι πρώτες προμήθειες υλικών προστασίας, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

Βουλγαρία: Έφτασαν οι πρώτες προμήθειες υλικών προστασίας, συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων

Ανεξάρτητα από το ποιο νοσοκομείο στη χώρα έχει ανιχνευθεί ο κορωνοϊός, το νοσοκομείο συνεχίζει να λειτουργεί. Το νοσοκομείο «Pirogov» δεν θα μείνει το μοναδικό, δήλωσε ο Ventsislav Mutafchiiski.

Έχουμε ακόμα 7 περιπτώσεις που περιμένουν τα αποτελέσματα των ελέγχων για κορωνοϊό και τα αναμένουμε μέχρι το μεσημέρι. Οι 49 από τους ασθενείς, που σχετίζονται με τα εξακριβωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, απομονώθηκαν και βρίσκονταν σε εσωτερική κλινική του Pirogov, η οποία βρίσκεται σε ξεχωριστό κτίριο. 30 άτομα παραμένουν σε αυτή την κλινική και υποβάλλονται σε ελέγχους για τον κορωνοϊό. Όλοι οι γιατροί που φροντίζουν τους ασθενείς με κορωνοϊό, είναι επαφή, αλλά δεν μπορούν να είναι φυλακισμένοι, επειδή δεν υπάρχει κάποιος που μπορεί να τους φροντίζει, πρόσθεσε ο Mutafchiiski.

«Δεν έχει σημασία σε ποιο νοσοκομείο, οι ασθενείς είναι τοποθετημένοι σε θαλάμους, είναι ξεχωριστά από τους άλλους και απομονωμένοι, εφαρμόζονται αυστηρά μέτρα υγιεινής, ενώ η παρουσία ξένων, συμπεριλαμβανομένου κι εσάς, δεν είναι επιθυμητή», δήλωσε ο Mutafchiiski στα μέσα ενημέρωσης. Το Pirogov παραμένει σε λειτουργία, οι τραυματιοφορείς, οι χειρουργοί, οι οποίοι είναι η δύναμη του Pirogov, συνεχίζουν να εργάζονται, καθώς και οι παιδιατρικές κλινικές» τόνισε ο Mutafchiiski.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, το πρώτο φορτηγό διεθνών μεταφορών από την Τουρκία έφτασε με προστατευτικές συσκευές κατά του κορωνοϊού στο σημείο ελέγχου Kapitan Andreevo. Οι προστατευτικές στολές και οι μάσκες έφτασαν από την Τουρκία μετά από συμφωνία του Βούλγαρου Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψης του στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το σημερινό φορτηγό, μετέφερε στη Βουλγαρία 100.000 στολές, 100.000 γυαλιά και 50.000 μάσκες, ικανή ποσότητα για να καλύψει τις ανάγκες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, των συνοριοφυλάκων και λοιπόν ειδικοτήτων. Οι προμήθειες σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Penkov θα διαρκέσουν τουλάχιστον για δυο μήνες έως ότου αρχίσει η εσωτερική παραγωγή προϊόντων προστασίας./ibna