ΣΥΡΙΖΑ: Με ευχολόγια φεύγει ο Μητσοτάκης από τη Merkel

ΣΥΡΙΖΑ: Με ευχολόγια φεύγει ο Μητσοτάκης από τη Merkel

Αρνητικός είναι ο απολογισμός της συνάντησης Μητσοτάκη- Merkel από τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως “φεύγει από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, έχοντας αποκομίσει μόνο ευχολόγια και αυτονόητες λεκτικές καταδίκες για τον τουρκικό εκβιασμό και την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών από τον R.T Erdogan”. “Η λύση στους εκβιασμούς Erdogan και την προσφυγική κρίση δεν μπορεί να είναι μόνο λεκτική αλληλεγγύη και μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Έλληνα πρωθυπουργό πως δεν διεκδίκησε τίποτα, επισημαίνοντας ότι διεθνοποίηση του εκβιασμού της Τουρκίας “δεν είναι μόνο ενημέρωση αλλά και διεκδίκηση προκειμένου η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία να αναλάβουν τις ευθύνες τους”.

Κριτική ασκείται και στο γεγονός ότι δεν έγινε αναφορά ούτε στην ανάγκη Έκτακτης Συνόδου Κορυφής και κυρώσεις στην Άγκυρα- σταθερό αίτημα που έχει θέσει εδώ και δυο εβδομάδες ο Αλ. Τσίπρας-, ούτε και στην ανάγκη διαμοιρασμού των βαρών και νέου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη όπως το 2016. «Επανέφερε μόνο το προ μηνών αίτημα για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μάλιστα εθελοντικά», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται πως δεν υπήρξε αναφορά ούτε στην ανάγκη μετεγκαταστάσεων προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη ώστε να έχουν κίνητρα να μείνουν εκεί.

Στα ύψη η κόντρα Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ για τον “Δούρειο Ίππο”

Στο μεταξύ, στα “σχοινιά” βρέθηκαν Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ το σαββατοκύριακο μετά την πρωτοφανή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιο Πέτσα πως ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος του Erdogan». Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την δράση ακροδεξιών συμμοριών, παραστρατιωτικών και νεοναζί από την Ευρώπη την ώρα που σημειώθηκαν βίαιες επιθέσεις σε μέλη ΜΚΟ, γιατρούς, δημοσιογράφους ενώ πυρπολήθηκε σχολείο για τα προσφυγόπουλα στην Λέσβο.

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεπέρασε κάθε όριο χυδαιότητας. Για να αποποιηθεί τις ευθύνες της κυβέρνησης για το οκτάμηνο μπάχαλο στο προσφυγικό και την πρωτοφανή δράση ενόπλων παραστρατιωτικών και νεοναζί, καταφεύγει σε πρακτικές από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ελληνικής ιστορίας: στην ανακάλυψη “προδοτών” και “εσωτερικών εχθρών”.», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ που καταλογίζει στον Κυριάκο Μητσοτάκη  «την αποκλειστική ευθύνη τόσο για τον εμφυλιοπολεμικό λόγο του εκπροσώπου του, όσο και για ό,τι συμβεί στον Έβρο και τη Λέσβο από τη δράση ενόπλων που παριστάνουν τους σερίφηδες»./ibna