Αλβανία: Επιβεβαιώθηκαν τα δυο πρώτα κρούσματα-Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από Ιταλία

Αλβανία: Επιβεβαιώθηκαν τα δυο πρώτα κρούσματα-Σε καραντίνα όσοι επιστρέφουν από Ιταλία

Οι δυο πρώτες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας της Αλβανίας. Πρόκειται για πατέρα 54 ετών και γιο 28 ετών που επέστρεψαν από την Φλωρεντία της Ιταλίας στα Τίρανα.  Σύμφωνα με τη ανακοίνωση και οι βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο λοιμωδών νοσημάτων, ενώ οι εθνικές δομές ανάγκης ακολουθούν το κλινικό και επιδημιολογικό πρωτόκολλο και στις δυο περιπτώσεις.

Ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Erion Brace ζήτησε ηρεμία και την εφαρμογή οποιουδήποτε πρωτοκόλλου για την πρόληψη της εξάπλωσης κορωναϊού στην Αλβανία.

Μετά από την επιβεβαίωση των δύο πρώτων περιπτώσεων κορωναϊού, ο Brace είπε ότι «τώρα χρειάζεται ηρεμία, αυτοέλεγχος, πειθαρχία για την εφαρμογή κάθε πρωτοκόλλου και κάθε κανόνα που ανακοινώθηκε, αποφασιστικότητα να μην επιτρέψουμε να εξαπλωθεί παντού».

«Όποιος εισήλθε από την Ιταλία στην Αλβανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες και έχει σημάδια της γρίπης, θα πρέπει να καλέσει 127. Όποιος έχει εισέλθει από την Ιταλία στην Αλβανία τις δύο τελευταίες εβδομάδες πρέπει να τεθεί σε απομόνωση για 14 ημέρες. Τα υπόλοιπα είναι η υγιεινή, η υγιεινή, η υγιεινή!» είπε Brace.

Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, η Υπουργός Πολιτισμού, Elva Margariti, ανακοίνωσε ότι θα ακυρωθούν όλες οι πολιτιστικές δραστηριότητες που προβλέπουν τις συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού θεατών, όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, όπερες ή μπαλέτα.

«Όλα τα θεσμικά όργανα θα παρακολουθούνται και θα λαμβάνονται όλα τα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού, όπως μουσεία, εκθέσεις κλπ.», ανέφερε./ibna