Ελλάδα: Σε Γερμανία και Αυστρία ο Μητσοτάκης

Ελλάδα: Σε Γερμανία και Αυστρία ο Μητσοτάκης

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει το πρωί της Δευτέρας 9 Μαρτίου 2020 στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel. Μαζί με την Καγκελάριο, θα συμμετάσχουν με διαδοχικές ομιλίες στο Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ “Vision & Investment Opportunities”. Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει από το Βερολίνο στη Βιέννη όπου θα συναντηθεί με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz.

Η επίσκεψη του Έλληνας Πρωθυπουργού σε Γερμανία και Αυστρία, παρότι έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό, συμπίπτει με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Recep Tayyip Erdogan στις Βρυξέλλες όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen.

Ο Τούρκος Προέδρος προσέρχεται στην Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για να συζητήσει εκ νέου την προσφυγική κρίση, την βοήθεια της ΕΕ και ενδεχομένως μια νέα συμφωνία με την ΕΕ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο, θα απευθύνουν ομιλία μαζί με την Γερμανίδα Καγκελάριο στο ελληνογερμανικό οικονομικό φόρουμ, ενώ στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με την Angela Merkel.

Αργά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει επαφές με Γερμανούς επενδυτές και στη συνέχεια θα συμμετάσχει σε πάνελ διαλόγου που διοργανώνει το German Council on Foreign Relations.

Την Τρίτη το πρωί ο Έλληνας Πρωθυπουργός  θα συμμετάσχει σε πρωινό εργασίας με θεσμικούς φορείς της γερμανικής οικονομίας.

Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Αυστρίας όπου θα έχει συνάντηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Sebastian Kurz./ibna