Erdogan εναντίον Ευρώπης και Ελλάδας

Erdogan εναντίον Ευρώπης και Ελλάδας

Λίγες ώρες πριν την αναχώρηση του στις Βρυξέλλες, ο Recep Tayyip Erdogan για άλλη μια φορά κατηγόρησε την Ευρώπη και την Ελλάδα για απάνθρωπη συμπεριφορά απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε από την Αθήνα να ανοίξει τις πύλες των συνόρων.

«Έϊ  Ελλάδα!  Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα έρθουν να μείνουν σε σένα. Θα περάσουν από εσένα και θα πάνε σε άλλη χώρα της Ευρώπης. Γιατί ενοχλήθηκες; Εμείς σας είπαμε αν συνεχιστεί αυτό πως θα ανοίξουμε τα σύνορα μας. Δεν μας πιστέψατε.

Εϊ Ελλάδα! Κάνω έκκληση  και σε σένα. Άνοιξε κι εσύ τις πύλες σου και άφησε τους να περάσουν να πάνε στις άλλες χώρες της Ευρώπης . Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος της υπόθεσης αυτής. Εμείς λέμε για δίκαιη κατανομή βάρους κι εμείς ψάχνουμε συνεταίρο στο βάρος αυτό» δήλωσε ο Erdogan στην ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή την ημέρα των γυναικών.

Στην ομιλία του ο Erdogan, κατηγόρησε για άλλη μια φορά την Ελλάδα επειδή σταματάει την ροή των προσφύγων προς την Ευρώπη . «Προσπαθεί να ανακόψει την πορεία των προσφύγων που θέλουν να βρουν καταφύγιο στα εδάφη της δια ξηράς και θαλάσσης χτυπώντας τους, βασανίζοντας και τρυπώντας τις βάρκες τους. Απέναντι σε αυτή την απάνθρωπη συμπεριφορά η Δύση όχι μόνο μένει σιωπηλή, αλλά στηρίζει την Ελλάδα. Ως Τουρκία θα συνεχίσουμε να καταδικάζουμε σε κάθε διεθνή πλατφόρμα αυτό το έγκλημα και να υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των καταπιεσμένων» δήλωσε.

Ο ίδιος επιτέθηκε στις ελληνικές αρχές που εμπόδισαν όλη αυτή την εβδομάδα την προσπάθεια εισβολής των προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά εδάφη και επανέλαβε τους τουρκικούς ισχυρισμούς. «Ακόμη και τις βάρκες τους τρυπάνε οι Έλληνες στρατιώτες αφήνοντας εκτεθειμένους στο θάνατο μέσα στα άγρια κύματα του Αιγαίου μητέρες και παιδιά. Μπροστά σε όλα αυτά η Δύση τι κάνει; Η καρδιά της πονάει; Όχι! Λέει τίποτα; Όχι! Αμφιβάλουμε για την ανθρωπιά όσων δεν λυγίζουν μπροστά σε αυτήν την εικόνα. Ένας ολόκληρος κόσμος γυρίζει την πλάτη του σε αυτή τη θέα μόνο και μόνο για να μη χαλάσει την άνεσή του» υποστήριξε.

Ο Erdogan θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen για συνομιλίες σχετικά με την «μετανάστευση, την ασφάλεια, την σταθερότητα στην περιοχή και την κρίση στη Συρία» όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

«Αύριο στο Βέλγιο θα συναντηθώ με τους αξιωματούχους της Ε.Ε. Έχουμε σύσκεψη και θα συζητήσουμε τα ζητήματα αυτά. Ελπίζω να επιστρέψω από εκεί με διαφορετικά αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην Αδριανούπολη οι αρχές καταργούν όλους τους πρόχειρους καταυλισμούς και όλους τους πρόσφυγες και τους μετανάστες τους οδηγούν στο Pazarkule απέναντι από τις Καστανιές όπου έχει στηθεί ένας οργανωμένος καταυλισμός.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Suleyman Soylu εξέφρασε την ελπίδα του να συνεχιστεί η ανομβρία για να μπορούν οι πρόσφυγες να περνούν άνετα τον Έβρο!

«Έχουμε σύνορα μήκους 200 χλμ με την Ελλάδα που έχει ως συνοριογραμμή τον Έβρο. Και δυστυχώς λόγω της ξηρασίας στα Βαλκάνια  το ύψος του νερού έπεσε στους 40-45 πόντους. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να περάσετε το ποτάμι περπατώντας. Ο Μητσοτάκης δεν έχει την ικανότητα να κρατήσει τα σύνορα. Όσα συνέβησαν μέχρι τώρα δεν είναι τίποτα να δείτε τι έχει να συμβεί από εδώ και πέρα» δήλωσε ο Soylu./ibna