Ελλάδα: Στα 73 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Ελλάδα: Στα 73 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Επτά νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας. Από τα 7 νέα κρούσματα, που αφορούν Έλληνες πολίτες, τα 6 συνδέονται επιδημιολογικά με προηγούμενα επιβεβαιωμένα περιστατικά, ενώ για το ένα συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωναϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, η μετάδοση του νέου κορωναϊού εξαπλώνεται σε παγκόσμιο επίπεδο. Ολόκληρη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια επιδημική φάση πολλαπλών εισαγωγών, με επακόλουθο μετάδοσης στην κοινότητα.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, έχουμε περισσότερα από 106.000 κρούσματα σε περισσότερες από 100 χώρες, είπε ο επρόσωπος.

Συνεχίζοντας σημείωσε ότι «σε αυτή τη φάση, τα μέτρα μας έχουν ως επίκεντρο την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από πιθανή εξάπλωση της νόσου.

Ανακοινώνονται περαιτέρω προληπτικά ειδικά μέτρα, που αφορούν δράσεις για τον περιορισμό της πιθανότητας της εξάπλωσης της επιδημίας κορονοϊού στην πατρίδα μας και έχουν ως κύριο στόχο, την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού».

Τα μέτρα που λαμβάνονται σύμφωνα με τον Σωτήρη Τσιόδρα, είναι τα εξής:

  • Αναστολή της λειτουργίας των ΚΑΠΗ όλης της χώρας για 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή οιασδήποτε συνεδριακής εκδήλωσης στην επικράτεια για τις επόμενες 4 εβδομάδες.
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών στο εσωτερικό της χώρας για 2 εβδομάδες.
  • Διεξαγωγή όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών, για τις επόμενες 2 εβδομάδες.

Τα μέτρα ισχύουν από τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επαναξιολογηθούν πριν τη λήξη τους.

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας./ibna