Βουλγαρία: Επιβεβαιώθηκαν 4 κρούσματα του κορωναϊού

Βουλγαρία: Επιβεβαιώθηκαν 4 κρούσματα του κορωναϊού

Τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωναϊού ανακοινώθηκαν από τις Βουλγαρικές αρχές. Είναι τα πρώτα κρούσματα που καταγράφονται στη χώρα και αφορούν δυο περιπτώσεις στην πόλη Pleven και δυο στην πόλη Gabrovo.

Πρόκειται για έναν άνδρα 27 χρονών στο Pleven και μια γυναίκα από το ιατρικό προσωπικό του τοπικού νοσοκομείου. Στο Gabrovo τα καταγεγραμμένα κρούσματα αφορούν έναν άνδρα 61 ετών και μια 75χρονη γυναίκα.

Άμεσα συγκλήθηκε το Εθνικό Επιχειρησιακό κέντρο σε έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Boyko Borissov.

Πιστεύουμε ότι ένας μηδενικός ασθενής ήρθε από την Ελλάδα, αλλά έχουμε επίσης πολλά εργοστάσια στην Ιταλία, με πολλούς εργαζόμενους να εργάζονται στη χώρα μας, τόνισε ο πρωθυπουργός Borissov.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Βουλγαρία έχει περίπου 4000 πρόσφατα εισαχθέντα τεστ συν τα 3000 που ήδη υπάρχουν στη χώρα και η ποσότητα αυτή είναι επαρκής.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός ζήτησε να μην προβούν οι πολίτες σε αποθήκευση τροφίμων και απολυμαντικών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΕΚ Dr. Ventsislav Mutafciiski, προβλέπονται πιο δραστικοί περιορισμοί, ενώ οι επιβαλλόμενοι περιορισμοί σε σχέση με την επιδημία της γρίπης θα επεκταθούν. Προέτρεψε να αποφεύγονται οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, χωρίς να είναι μέχρι στιγμής να συντρέχουν λόγοι για να απαγορευτούν. Σημείωσε ότι αναζητούνται νοσοκομεία, καθώς τα ίδια τα νοσοκομεία βρίσκονται σε καραντίνα και απολυμένονται. Όπως σημείωσε δεν υπάρχει κανένας λόγος για πανικό, καθώς οι ασθενείς που έχουν επιβεβαιωθεί βρίσκονται σε περίοδο αποθεραπείας./ibna