Κύπρος: Αποστολή δυνάμεων ασφαλείας στην Ελλάδα συμφώνησαν Αναστασιάδης Μητσοτάκης

Κύπρος: Αποστολή δυνάμεων ασφαλείας στην Ελλάδα συμφώνησαν Αναστασιάδης Μητσοτάκης

Μακρά τηλεφωνική επικοινωνία είχαν το πρωί της Κυριακής 8 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκου Κούσιου.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας τους, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το μεταναστευτικό και την πολιτική της Τουρκίας στο θέμα, καθώς και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές στην Κύπρο.

Υπήρξε απόλυτη συναντίληψη μεταξύ των δύο ηγετών, οι οποίοι συμφώνησαν και για τη στάση την οποία θα τηρήσουν στην τηλεφωνική επικοινωνία που θα έχουν σήμερα το απόγευμα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, ενόψει των συνομιλιών του Τούρκου Προέδρου Recec Tayyip Erdogan με τον Πρόεδρο του ΕΣ καθώς και με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πληροφόρησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να αποστείλει στην Ελλάδα δύναμη αποτελούμενη από μέλη των Σωμάτων Ασφαλείας, για την προστασία των συνόρων της Ελλάδας που ταυτόχρονα είναι και σύνορα της Ευρώπης.

Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας και ως εκ τούτου, άμεσα, δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας της Κύπρου θα μεταβεί στην Ελλάδα για την προάσπιση και φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας και της Ευρώπης./ibna