Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα του κορωναϊού επιβεβαιώθηκαν

Ελλάδα: Επιβεβαιώθηκαν 21 νέα κρούσματα του κορωναϊού επιβεβαιώθηκαν

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας 21 νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 66.

Αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, “Ανακοινώνονται 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωναϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, 7 στο νομό Αττικής και 1 στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωναϊό, ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και 4 επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται, 22 εξ’ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη”.

Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το πρόβλημα του κορωναϊού στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.  Στη διάρκεια της διευρυμένης  σύσκεψης έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας. Παράλληλα εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Από το Υπουργείο Υγείας ύστερα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής  θα αποφασιστούν περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων. Θα εξεταστεί επίσης πότε και ποιες σχολικές μονάδες πρέπει να διακόψουν τη λειτουργία τους. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωναϊού. /ibna