Ελλάδα: Πραγματοποιήθηκε ευρεία διάσκεψη για τον κορωναϊό

Ελλάδα: Πραγματοποιήθηκε ευρεία διάσκεψη για τον κορωναϊό

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για το ζήτημα του κορωναϊού.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης όπου συμμετείχαν οι Υπουργοί, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Εσωτερικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Τουρισμού καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες, έγινε εκτίμηση της κατάστασης στον τομέα της δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα εκτιμήθηκαν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Οι αποφάσεις για περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε χώρους δημοσίων συναθροίσεων, θα ληφθούν μετά από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής του Υπουργείου Υγείας.

Επιπροσθέτως θα εξεταστεί πότε και ποιες σχολικές μονάδες θα διακόψουν την λειτουργία τους για την προστασία των πολιτών και της διασποράς του κορωναϊού. Οι σχετικές ανακοινώσεις για τις σχολικές μονάδες θα γίνουν αύριο.

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας θα συγκεκριμενοποιήσουν και θα ανακοινώσουν από κοινού τη Δευτέρα, μέτρα για τους τομείς της Οικονομίας και τις περιοχές που πλήττονται από τη λήψη των κυβερνητικών περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωναϊού.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 46 κρούσματα του κορωναϊού, από τα οποία τα 37 βρίσκονται στη Δυτική Ελλάδα. Το 46ο επιβεβαιωθέν περιστατικό ανακοινώθηκε το Σάββατο./ibna