Ελλάδα: Συνάντηση Μητσοτάκη Regling

Ελλάδα: Συνάντηση Μητσοτάκη Regling

Με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Klaus Regling συναντήθηκε το Σάββατο το πρωί ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δυο άνδρες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν, σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού, την επιτυχημένη εξέλιξη της πέμπτης αξιολόγησης, για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και την αντιμετώπιση των εξωγενών κινδύνων όπως είναι ο κορωναϊός.

Η συνάντηση Μητσοτάκη Regling έρχεται σε μια δύσκολη στιγμή για την ελληνική οικονομία, καθώς την Παρασκευή ανακοινώθηκαν από την ΕΛΣΤΑΤ τα αποτελέσματα του 4ου τριμήνου του 2019, όπου καταγράφονται αρκετά αρνητικά στοιχεία.

Η αρνητική δυναμική της πορείας του ρυθμού ανάπτυξης για το τελευταίο τρίμηνο του 2019, αν συνδυαστεί με το προσφυγικό αλλά και τον κορωναϊό που επηρεάζουν τις άμεσες ξένες επενδύσεις, προκαλεί ανησυχία για την πορεία του ΑΕΠ το 2020.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι συμφωνούν ότι η ανίσχυρη ιδιωτική κατανάλωσης και το μικρό ποσοστό αύξησης των επενδύσεων, είναι τα δομικά προβλήματα./ibna