Ρουμανία: Επιβεβαιώθηκαν δυο νέα κρούσματα του κορωναϊού

Ρουμανία: Επιβεβαιώθηκαν δυο νέα κρούσματα του κορωναϊού

Οι αρχές της Ρουμανίας επιβεβαίωσαν την Παρασκευή δυο νέα κρούσματα του COVΙD-19, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 9.

Σύμφωνα με τις αρχές το πρώτο νέο κρούσμα είναι 51χρονος άνδρας από την επαρχία Olt, ο οποίος είχε έρθει σε επαφή με τον 71χρονο άνδρα από τη Suceava που είχε βρεθεί θετικός μετά την επιστροφή του από την Ιταλία. Τι δεύτερο κρούσμα είναι 40χρονος άνδρας από τη Hunedoara.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας στρατηγικής επικοινωνίας για την επιδημία, “Μια νέα θετική περίπτωση επιβεβαιώθηκε μετά τον έλεγχο για τον Coronavirus (COVID-19), αντίστοιχα ένας άνδρας 40 ετών από τη Hunedoara. Ο άνδρας ήταν απομονωμένος στο σπίτι από τις 26 Φεβρουαρίου, καθώς επέστρεψε στη χώρα από την Ιταλία (Μπέργκαμο). Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, συλλέχθηκαν στοιχεία αφού ο άνδρας είχε πυρετό. Ο ασθενής θα γίνει δεκτός στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων στην Timişoara ενώ έχει ξεκινήσει επιδημιολογική έρευνα για τον εντοπισμό όλων των ατόμων με τα οποία ήρθε σε επαφή».

“Η 8η περίπτωση μόλυνσης με το νέο κορωναϊό επιβεβαιώθηκε θετικά. Πρόκειται για έναν 51χρονο άνδρα από τον Olt, ο οποίος ταξίδεψε από την Ιταλία στο ίδιο λεωφορείο με τον 71χρονο Suceava, που ήταν η άμεση επαφή του. Ο άνθρωπος δεν έχει συγκεκριμένα συμπτώματα, ήταν απομονωμένος στο σπίτι από τις 29 Φεβρουαρίου και θα γίνει δεκτός στο νοσοκομείο των μολυσματικών ασθενειών στην Κραϊόβα», σύμφωνα με πληροφορίες από τη στρατηγικής ομάδα επικοινωνία.

Μέχρι τις 6 Μαρτίου, επιβεβαιώθηκαν σε εθνικό επίπεδο 9 περιπτώσεις που έχουν μολυνθεί με COVID-19 (κορωναϊό). Από τους 9 πολίτες που έχουν έρθει σε επαφή με τον ιό, οι 3 θεωρούνται θεραπευμένοι./ibna