Σερβία: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωναϊού

Σερβία: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορωναϊού

Το πρώτο κρούσμα του κορωναϊού επιβεβαιώθηκε στη Σερβία. Θετικός βρέθηκε στον κορωναϊό 43χρονος από τη Subotica. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που βρέθηκε θετικός, ταξίδευε τακτικά στην Ουγγαρία, για την αδελφή του που είχε συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης.

«Είναι απομονωμένος στο νοσοκομείο, αισθάνεται καλά, δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα υγείας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Zlatibor Loncar.

«Δεν υπάρχει χώρος για πανικό ή φόβο, ζητάμε από όλους τους πολίτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις καθώς η Σερβία είναι πλήρως προετοιμασμένη γι αυτό».

Οι πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση στη Σερβία μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας: covid19.rs. Οι πληροφορίες του ιστότοπου ενημερώνονται δύο φορές την ημέρα – στις 8πμ και στις 6μμ.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ινστιτούτου Torlak, έως τώρα έχουν διερευνηθεί 60 άτομα.

Ο επιδημιολόγος Predrag Kon σημείωσε ότι «το σημαντικό είναι ότι ανακαλύψαμε την πρώτη περίπτωση. Ο ασθενής ήρθε εθελοντικά». Συνεχίζοντας τόνισε ότι και άλλες περιπτώσεις αναμένεται να εμφανιστούν κι αλλού την επόμενη περίοδο.

Σύμφωνα με τον ίδιο ορισμένοι τομείς του συστήματος υγείας θα επιβαρυνθούν σοβαρά, καθώς είναι απαραίτητο να εντοπιστούν οι επαφές των ανθρώπων με τον ασθενή»./ibna