Ελλάδα: Πορείες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ελλάδα: Πορείες αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορείες αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χιλιάδες διαδηλωτές, σύμφωνα με την πρόσκληση των διοργανωτών, έστησαν οδόφραγμα αλληλεγγύης υπέρ των προσφύγων και μεταναστών κόντρα στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Τουρκίας, στην ΕΕ, στον ρατσισμό, στον φασισμό, στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και κατευθύνθηκε στη Βουλή.

Οι διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της πορείας με συνθήματα και πανό, ζήτησαν την εγγύηση της ασφαλούς μετακίνησης των προσφύγων και των μεταναστών από και προς την Ελλάδα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον Έβρο και τα νησιά του Αιγαίου.

Αντίστοιχη πορεία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη.

Με ανακοίνωση της η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε στην πορεία αλληλεγγύης σημειώνοντας στο κάλεσμα της για συμμετοχή στην πορεία ότι, «Ενάντια σε όσους θέλουν μια Ευρώπη φρούριο, ενάντια στις εικόνες ανθρώπων εγκλωβισμένων και διωκόμενων, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί το άσυλο, βυθίζει βάρκες, δίνει εντολή για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα σύνορα και συγκαλύπτει τη δολοφονία πρόσφυγα στον Έβρο, σήμερα στήνουμε οδόφραγμα στη μισαλλοδοξία και τον φασισμό. Από το Βερολίνο, μέχρι την Αθήνα, να ενωθούν οι φωνές μας για την αλληλεγγύη, ενάντια στον πόλεμο και τα αποτελέσματα που γεννά»/ibna