Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι πολίτες με την αντίδραση της κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις

Δημοσκόπηση: Ικανοποιημένοι οι πολίτες με την αντίδραση της κυβέρνησης στις τουρκικές προκλήσεις

Η Νέα Δημοκρατία αύξησε το προβάδισμά της έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε 14 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον SKAI τον περασμένο Μάρτιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το κυβερνών κόμμα βρίσκεται στο 39% (από 38% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), με το ΣΥΡΙΖΑ στο 25% (από 25,5%). Το Κίνημα για την Αλλαγή είναι στο 6,5%, ακολουθούμενο από την Ελληνική Λύση στο 5,5%, το Κομμουνιστικό Κόμμα στο 5% και το DiEM25 στο 2,5%.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται πιο κατάλληλος για Πρωθυπουργός από το 45% των ερωτηθέντων (από 44%), ενώ ο Αλέξης Τσίπρας προτιμάται από το 26% (αμετάβλητος σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα). Ένα 25% δήλωσε ότι δεν προτιμάει κανέναν από τους δύο ηγέτες του κόμματος για πρωθυπουργό.

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων φαίνεται να είναι ευχαριστημένη με τον τρόπο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανταποκρίθηκε στις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας, μετά την προώθηση χιλιάδων μεταναστών στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας από τη γείτονα. Οκτώ στους δέκα πολίτες είναι ικανοποιημένοι με την απόφαση της Αθήνας να αυξήσει την προστασία των συνόρων της χώρας, με μόλις 17% να λέει ότι η πολιτική είναι “λάθος”.

Ωστόσο, το 84% δήλωσαν ότι ανησυχούν για τη στάση της Τουρκίας και τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά τη μεταναστευτική-προσφυγική κρίση στην Ελλάδα. Οι πολίτες φαίνονται διαιρεμένοι στις απόψεις τους αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστά κέντρα για μετανάστες στα νησιά του δυτικού Αιγαίου.

Τέλος, αναφορικά με το νέο κορωνοϊό, το 42% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι ανησυχούν για το ξέσπασμα στην Ελλάδα, με μόλις 26% να δηλώνουν ότι δεν ανησυχούν./ibna