Βόρεια Μακεδονία: Με sms θα ενημερώνονται όσοι εισέρχονται στη χώρα, για τον κορωναϊό

Βόρεια Μακεδονία: Με sms θα ενημερώνονται όσοι εισέρχονται στη χώρα, για τον κορωναϊό

Ο Υπουργός Υγείας, Dr. Venko Filipce, ενημέρωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι σήμερα το πρωί κατά την τακτική συνάντηση με την Επιτροπή για τις Λοιμώδεις Νόσους και την καθιερωμένη επιτροπή για την παρακολούθηση και ενημέρωση σχετικά με την κατάσταση του κορωναϊού, προτάθηκε η κυβέρνηση να συνεχίσει τη σύσταση να μην πραγματοποιούνται μαζικές δημόσιες συγκεντρώσεις, ενώ οι αθλητικές διοργανώσεις θα πραγματοποιούνται χωρίς κοινό, μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Σημείωσε επίσης ότι δεν επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα του κορωναϊού στο κέντρο αναφοράς της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Όσον αφορά την υγεία του μοναδικού κρούσματος που έχει επιβεβαιωθεί, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

Οι δυο ξένοι υπήκοοι που έχουν φτάσει στη χώρα στις 28 Φεβρουαρίου και παρουσίασαν συμπτώματα γρίπης τις τελευταίες τρεις μέρες, προς το παρόν βρίσκονται σε απομόνωση στο ξενοδοχείο που διαμένουν. Επιπροσθέτως γίνεται προσπάθεια μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, να αποστέλλεται μήνυμα σε όσους ξένους υπηκόους εισέρχονται στην χώρα, ώστε να ενημερώνονται για το τι πρέπει να κάνουν και που να απευθυνθούν αν παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου./ibna