Τουρκία: Η ΕΕ να τηρήσει τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Τουρκία: Η ΕΕ να τηρήσει τη Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου

Ο Τούρκος Πρόεδρος Recep Tayyip Erdogan κάλεσε την Ελλάδα και τις άλλες χώρες της ΕΕ να συμμορφωθούν με την Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για το ζήτημα των Συριακών προσφύγων.

«Καλούμε, συγκεκριμένα, την Ελλάδα και όλες τις χώρες της ΕΕ να αντιμετωπίσουν με σεβασμό τους πρόσφυγες που ήρθαν στο έδαφός τους σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», δήλωσε ο Recep Tayyip Erdogan στη συνάντηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος παρουσίασε μια φωτογραφία όπου απεικονίζονται Έλληνες στην Συρία οι οποίοι διέφυγαν εκεί από τις ναζιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου.

«Ένα από τα αγόρια ή κορίτσια από την Ελλάδα σε αυτή τη φωτογραφία είναι ίσως ο παππούς ή η γιαγιά του Πρωθυπουργού Κυριακού Μητσοτάκη», δήλωσε ο Erdogan.

«Ένας Έλληνας, ο οποίος προσπαθεί με κάθε τρόπο, να μην δεχτεί πρόσφυγες στη χώρα του […], μην ξεχνάτε ότι μια μέρα θα μπορούσε να (σε μια παρόμοια κατάσταση) να αιτηθεί συμπόνιας», πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αργότερα σήμερα θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel ο οποίος ταξίδεψε από την Σόφια της Βουλγαρίας, για να συζητήσουν τη κατάσταση στην Idlib και την προσφυγική κρίση, μετά την απόφαση της Τουρκίας να μην εμποδίζει πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι κατευθύνονται προς τα ευρωτουρκικά σύνορα./ibna