Αλβανία: Να αποφεύγονται τα fake news ζήτησε ο Διευθυντής του ΠΟΥ στα Τίρανα, για τον κορωνοϊό

Αλβανία: Να αποφεύγονται τα fake news ζήτησε ο Διευθυντής του ΠΟΥ στα Τίρανα, για τον κορωνοϊό

Ο Διευθυντής του γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στα Τίρανα, Raul Gonzalez, δήλωσε ότι πρέπει να αποφεύγονται τα fake news σχετικά με τον κορωνοϊό, καθώς όπως είπε εμπλέκονται στην κατάσταση αυτή διεθνώς πιστοποιημένοι οργανισμοί και ειδικοί.

Κατά τη συνάντηση της Task Force για τον κορωνοϊό, ο Raul Gonzalez επαίνεσε τα μέτρα που έλαβε η Αλβανία.

«Γιατί δεν υπάρχουν κρούσματα στην Αλβανία; Εμείς, όπως και ο ΠΟΥ, σας λέμε ότι πρέπει να εμπιστεύεστε τα θεσμικά όργανα. Έχουμε εξαιρετική συνεργασία με την αλβανική κυβέρνηση και την συγχαρούμε για τη διαφάνεια», είπε.

«Αυτό που σας ζητώ να κάνετε είναι να εμπιστευτείτε την ικανότητα, των ειδικών καθώς ένα μεγάλο μέρος από αυτούς είναι πιστοποιημένοι διεθνώς. Μόλις επέστρεψα από την πατρίδα μου στην Ισπανία και θέλω να σας πω ότι πριν από δύο εβδομάδες συναντήσαμε περιπτώσεις ανθρώπων με κορωνοϊό. Αλλά γιατί δεν υπάρχει κρούσμα στην Αλβανία; Μαθαίνουμε ακόμα, αυτό είναι κάτι καινούριο για μας», είπε.

Ο Γκονζάλες δήλωσε ότι «τα άτομα που βρέθηκαν θετικά δεν είχαν ταξιδέψει, δεν είχαν πάει στην Ιταλία ούτε είχαν επαφή με χώρες όπου τα κρούσματα ήταν συχνότερα».

«Ένα άλλο πολύ σημαντικό σημείο είναι η πληροφόρηση. Έχουμε τα μέσα ενημέρωσης εδώ σήμερα και είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκονται εδώ. Το βασικό στοιχείο είναι η σωστή πληροφόρηση και η αποφυγή παραπληροφόρησης. Η παραπληροφόρηση και οι ψεύτικες ειδήσεις είναι ένα πρόβλημα στον κόσμο. Πρέπει να βλέπουμε και να εμπιστευόμαστε τη συνεργασία των διαφόρων οργανώσεων, των κρατικών φορέων και των θεσμών μας. Δεν πρέπει να εξαπλώνουμε ψεύτικες ειδήσεις επειδή βλάπτει όχι μόνο την υγεία μας αλλά και την οικονομία της χώρας “, ανέφερε ο Gonzalez.

Κανένα κρούσμα στην Αλβανία

Κανένας που δεν έχει προσβληθεί από κορωναϊό στην Αλβανία, οι 42 έλεγχοι αποδείχθηκαν αρνητικοί, δήλωσε η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας Ogerta Manastirliu κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ομάδας εργασίας σήμερα το πρωί.

«Χθες εξετάστηκαν 6 άλλες ύποπτες περιπτώσεις που αποδείχθηκαν αρνητικές για το COVID-19. Μέχρι στιγμής έχουν ελεγχθεί 42 περιπτώσεις στο εργαστήριο PHI και η Αλβανία δεν έχει επιβεβαιώσει περιπτώσεις με τον νέο κορωναϊό», ανέφερε η υπουργός./ibna