Κύπρος: Στη Βόρεια Μακεδονία ο Χριστοδουλίδης

Κύπρος: Στη Βόρεια Μακεδονία ο Χριστοδουλίδης

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μεταβαίνει σήμερα στα Σκόπια για επίσημη επίσκεψη, την πρώτη μετά τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Βόρειας Μακεδονίας τον περασμένο Αύγουστο.

Στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση το απόγευμα με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Nikola Dimitrov και θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις στην παρουσία υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των επαφών Χριστοδουλίδη και Dimitrov αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις και η εξέταση τρόπων προώθησης της συνεργασίας σε διάφορους τομείς, με έμφαση στην ανάπτυξη του εμπορίου και των οικονομικών σχέσεων, οι σχέσεις ΕΕ-Βόρειας Μακεδονίας και γενικότερα η Ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό ζήτημα υπό το φως και των τελευταίων εξελίξεων, το Κυπριακό, καθώς και άλλα περιφερειακά και διεθνή θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Μετά το πέρας των επαφών τους, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις σε εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Νίκος Χριστοδουλίδης θα γίνει δεκτός σε ξεχωριστές συναντήσεις, από τον Πρόεδρο της χώρας Stevo Pendarovski και από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης Oliver Spasovski./ibna