Βόρεια Μακεδονία: 1.430 αιτήσεις πολιτών από τη Διασπορά για να συμμετάσχουν στις εκλογές

Βόρεια Μακεδονία: 1.430 αιτήσεις πολιτών από τη Διασπορά για να συμμετάσχουν στις εκλογές

Η Κρατική Εκλογική Επιτροπή της Βόρειας Μακεδονίας έχει μέχρι στιγμής λάβει 1.430 αιτήσεις από πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας που ζουν ή εργάζονται προσωρινά στο εξωτερικό για τις επερχόμενες πρόωρες κοινοβουλευτικές εκλογές στις 12 Απριλίου.

Από τις διπλωματικές και προξενικές αποστολές της Βόρειας Μακεδονίας, η Κρατική Εκλογική Επιτροπή έλαβε 1.517 αιτήσεις, αλλά μόνο 1.430 έγιναν αποδεκτές.

Οι πιο περισσότερες αιτήσεις που προέρχονται από τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας είναι από τη Βενετία 164, το Βερολίνο 151, τη Βέρνη 136 και τη Μελβούρνη 80.

Η λήξη της προθεσμίας για την εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των πολιτών της  διασποράς λήγει στις 11 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, όπως και ο δημόσιος έλεγχος του καταλόγου ψηφοφόρων, ο οποίος βρίσκεται σε εξέλιξη και ισχύει για όλους τους εγγεγραμμένους πολίτες.

Οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας πρόκειται να ψηφίσουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές της 11ης Απριλίου. Οι εκλογές των πολιτών της διασποράς θα διοργανωθούν μόνο αν υπάρχουν περίπου 6.700 ψηφοφόροι και εάν υπάρχουν περισσότεροι από 10 ψηφοφόροι σε κάθε κάλπη που έχουν εγγραφεί για ψηφοφορία./ibna