Κύπρος: Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων αφορά τη λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορωναϊό, δήλωσε ο Εκπρόσωπος

Κύπρος: Το κλείσιμο των οδοφραγμάτων αφορά τη λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορωναϊό, δήλωσε ο Εκπρόσωπος

Καμιά πολιτική πρόθεση δεν υπήρχε από πλευράς της Κυβέρνησης για κλείσιμο των οδοφραγμάτων, είπε την Κυριακή ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, τονίζοντας ότι ο λόγος ήταν η λήψη προληπτικών μέτρων για τον κορωναϊό και σημειώνοντας ότι το ταχύτερο δυνατόν θα επαναλειτουργήσουν τα σημεία διέλευσης που είχαν κλείσει.

Ερωτηθείς για τη συνομιλία που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Mustafa Akinci, ο Εκπρόσωπος είπε ότι «ο Προέδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Mustafa Akinci κατόπιν πρωτοβουλίας του Τουρκοκύπριου ηγέτη, και τον ενημέρωσε για τις συνθήκες που επικρατούν στα σημεία διέλευσης.

Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από μέρους της Κυβέρνησης να δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα στη διέλευση» από τα σημεία διέλευσης.

Πρόσθεσε ότι «ο μόνος λόγος για τον οποίον λήφθηκαν αυτά τα προληπτικά μέτρα αφορά το πρόβλημα με τον κορωναϊό.

Γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες από την Κυβέρνηση για την επαναλειτουργία των σημείων διέλευσης το ταχύτερο δυνατόν και εξ ου και είχαμε δηλώσει ότι η κατάσταση αξιολογείται καθημερινά. Καμιά απολύτως άλλη πρόθεση παρά για την πρόληψη για τον κορωναϊό».

Σε άλλη ερώτηση είπε ότι «γίνονται προσπάθειες για να διευκολυνθεί η διέλευση όχι μόνο των Τουρκοκυπρίων, αλλά και των Ελληνοκυπρίων προς τις κατεχόμενες μας περιοχές γιατί δεν είναι πρόθεση να εμποδίσουμε ή να δυσκολέψουμε την πρόσβαση στις δύο πλευρές του νησιού μας, τις ελεύθερες περιοχές και τις κατεχόμενες.

Εάν η Κυβέρνηση είναι σε θέση να τα επαναλειτουργήσει, δεν υπήρχε καμία πρόθεση να μην τα επαναλειτουργήσει. Μόλις είμαστε έτοιμοι, ναι, θα τα επαναλειτουργήσουμε».

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Κούσιος είπε ότι «εκφράζω τη λύπη μου για τα όσα έχουν συμβεί χθες, ιδιαίτερα για την επίθεση εναντίον του εθνοφρουρού μας, αλλά και για τον τρόπο που αντέδρασαν κάποιοι συμπολίτες μας, διότι δεν υπάρχει καμιά απολύτως πολιτική πρόθεση στην απόφαση της Κυβέρνησης. Αφορούσε μόνο και αποκλειστικά την προστασία των συμπολιτών μας τόσο των Ελληνοκυπρίων όσο και των Τουρκοκυπρίων»./ibna