Ελλάδα: 9.877 αποτροπές εισόδου έγιναν από τις ελληνικές αρχές στον Έβρο

Ελλάδα: 9.877 αποτροπές εισόδου έγιναν από τις ελληνικές αρχές στον Έβρο

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των εγκλωβισμένων προσφύγων-μεταναστών στα ελληνοτουρκικά σύνορα στην περιοχή των Καστανιών για να εισέλθουν σε Ευρωπαϊκό έδαφος, μετά την απόφαση της Τουρκίας να μην εμποδίζει την μετακίνηση τους προς τα σύνορα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από τις 06.00 της Κυριακής ως τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας σημειώθηκαν κατά μήκος των συνόρων του Έβρου έγιναν σποραδικές απόπειρες εισόδου στον ελληνικό έδαφος είτε μέσω φθορών στο φράκτη είτε μέσω διέλευσης του ποταμού.

Επίσης πραγματοποιήθηκε χρήση χημικών και καπνογόνων από την άλλη πλευρά, κάτι που συνεχίζεται έως αυτή τη στιγμή στην περιοχή τον Καστανέων και γύρω από αυτή, στην προσπάθεια να διασπαστούν οι ελληνικές δυνάμεις. Από ελληνικής πλευράς έγιναν 9877 αποτροπές εισόδου ενώ συνελήφθησαν 68 άτομα και σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Επιπροσθέτως οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας ανακοίνωσαν ότι θα εκτελούνται βολές με πραγματικά πυρά σε όλη την περιοχή των συνόρων με την Τουρκία ενώ αντίστοιχες βολές θα γίνονται και στα ελληνικά θαλάσσια σύνορα./ibna