Ελλάδα: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Merkel, Michel και Macron- Καμιά επαφή με Erdogan

Ελλάδα: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Merkel, Michel και Macron- Καμιά επαφή με Erdogan

Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με την Angela Merkel, Charles Michel, τον Emmanuel Macron την  Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen και τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Boyko Borissov είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ενημέρωσε την Καγκελάριο της Γερμανίας, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον Πρόεδρο της Γαλλίας για τις ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει η Ελλάδα για τη φύλαξη των συνόρων της μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων ότι δεν θα μπορούν πλέον να αποτρέπουν τους πρόσφυγες από το να έρχονται παρανόμως στη χώρα μας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε επίσης αναλυτικά τους συνομιλητές του για την κατάσταση που διαμορφώνεται στο Προσφυγικό μετά τις συγκρούσεις στο Idlib και αντήλλαξαν απόψεις για τις δυνατότητες αντίδρασης που υπάρχουν.

Εντύπωση προκαλεί βέβαια ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν είχε καμιά επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan, κάτι που έκανε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός Boyko Borissov, η χώρα του οποίου έχει κοινά σύνορα με την Τουρκία./ibna