Βουλγαρία: Ενισχύεται η φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων με στρατό

Βουλγαρία: Ενισχύεται η φύλαξη των χερσαίων και θαλάσσιων συνόρων με στρατό

Το πρωί, η συνοριακή αστυνομία παρεμπόδισε και δεν επέτρεψε σε δύο ομάδες μεταναστών, περίπου 30 ατόμων η καθεμία, να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Krasimir Karakachanov, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το Υπουργείο Άμυνας.

Δηλώνω την αποφασιστικότητα μου ο στρατός να συνεργαστεί πλήρως και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των κρατικών συνόρων, μη επιτρέποντας να μπει οποιοδήποτε παράνομο μετανάστη στο έδαφος της Βουλγαρίας. Για το σκοπό αυτό, ο βουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος να συγκεντρώσει μέχρι 1000 στρατιώτες και έως 140 μονάδες εξοπλισμού, σημείωσε ο Υπουργός.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρωθυπουργός Borissov ανακοίνωσε ότι η χωροφυλακή είχε μεταφερθεί στα σύνορα με την Τουρκία αλλά και τα θαλάσσια σύνορα από το πρωί. Αργότερα σήμερα, ο Boyko Borissov θα μιλήσει με τον Τούρκο Πρόεδρο Recep Tayyip Erdogan.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός, σύμφωνα με τον Borissov Μπορίσοφ, η τουρκική συνοριοφυλακή έχει υποχωρήσει από τις θέσεις της. Ο Πρωθυπουργός διέταξε την Αστυνομία Συνόρων να έρθει σε επαφή με τους ομολόγους της.

«Επί του παρόντος, υπάρχει μια πραγματική απειλή ενόψει των γεγονότων που συμβαίνουν εκεί. Όταν χτυπιούνται από πυραύλους, φυσικά τρέχουν οι άνθρωποι, και ταυτόχρονα, όταν επιβάλλουμε τόσες πολλές διαδικασίες στη χώρα κατά την είσοδο και έξοδο εξαιτίας του κορωναϊού, φανταστείτε να αρχίσουν να μπαίνουν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες. Δεν μπορούμε να το αντέξουμε», πρόσθεσε ο Borissov./ibna