Βουλγαρία: Όχι στον πανικό, δεν υπάρχει αποδεδειγμένα κρούσμα κορωναϊού δήλωσε ο Borissov

Βουλγαρία: Όχι στον πανικό, δεν υπάρχει αποδεδειγμένα κρούσμα κορωναϊού δήλωσε ο Borissov

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στη Βουλγαρία, ο Πρωθυπουργός Boyko Borissov, σχολίασε τις διαδόσεις ότι κρύβει την ύπαρξη κρούσματος από τον κορωναϊό.

«Λένε ότι κρύβετε ότι υπήρξε κορωναϊός. Όλες σχεδόν οι χώρες έχουν, οπότε δεν υπάρχει τίποτα επαίσχυντο εάν συμβεί και στη Βουλγαρία μ αυτή την τεράστια μετακίνηση ανθρώπων» δήλωσε ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός.

Ο Borissov κάλεσε τον αρχηγό του Ιατρικής Στρατιωτική Ακαδημίας Στρατηγό Ventsislav Mutafchiiski να πει και πάλι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ποια είναι η κατάσταση με τον κορωναϊό.

Mutafchiyski, πες την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, προέτρεψε ο Borissov τον αρχηγό της Ιατρικής Στρατιωτικής Ακαδημίας .

«Μέχρι στιγμής, δεν έχουμε αποδεδειγμένη περίπτωση Βούλγαρου πολίτη ή αλλοδαπού που κατοικεί στην επικράτεια της Βουλγαρίας με λοίμωξη από τον κορωναϊό», δήλωσε κατηγορηματικά ο Mutafchiiski.

Ο Borissov ζήτησε να πραγματοποιηθούν ενημερώσεις για το κορωναϊό στις 8πμ και στις 5μμ κάθε μέρα. Οι πολίτες να μην πανικοβάλλονται, δημιουργείτε υστερία. Στην Ελλάδα, υπάρχουν 1.000 θάνατοι από τον κοινό τύπο γρίπης και μόνο δύο είναι μολυσμένοι από κορωναϊό, δήλωσε ο Borissov.

Zaharieva: Είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι

Είναι σημαντικό να παραμείνουμε ήρεμοι σε αυτήν την κατάσταση – το ποσοστό θνησιμότητας γι ‘αυτόν τον ιό δεν είναι πολύ υψηλό, επηρεάζει τους ενήλικες που έχουν κι άλλες ασθένειες, δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Ekaterina Zaharieva στην bTV.

Ζήτησε να ακολουθούνται οι συστάσεις των γιατρών και των ειδικών. «Έχει δημιουργηθεί στη χώρα μας επιχειρησιακό κέντρο με προσωπικό από το Υπουργείο Εξωτερικών. Είμαστε έτοιμοι για τον κορωναϊό, υπάρχουν θερμικές κάμερες σε όλα τα αεροδρόμια, υπάρχουν και στα χερσαία σύνορα. Υπάρχουν ιατρικές μονάδες, παρέχεται ότι είναι απαραίτητο.

Η Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι πληροφορίες σχετικά με την εξάπλωση του ιού ενημερώνονται διαρκώς και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προσεγγιστούν οι άνθρωποι που ταξιδεύουν./ibna