Επικεφαλής Επιθεωρητής Υγείας: Η άφιξη του κορωνοϊού στη Βουλγαρία είναι “αναπόφευκτη”

Επικεφαλής Επιθεωρητής Υγείας: Η άφιξη του κορωνοϊού στη Βουλγαρία είναι “αναπόφευκτη”

Η άφιξη του νέου κορωνοϊού στη Βουλγαρία είναι αναπόφευκτη, δήλωσε ο Επικεφαλής του Ανώτατου Υγειονομικού Επιμελητηρίου Angel Kunchev στις 27 Φεβρουαρίου, μετά τη δήλωση του επικεφαλής του προσωπικού για την αντιμετώπιση της ασθένειας σε περίπτωση κρίσης, ότι για την τώρα δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα περιστατικά στη χώρα.

“Ο χρόνος για την προστασία των συνόρων έχει λήξει. Οι εισαγωγές του νέου κορωνοϊού Covid-19 είναι αναπόφευκτες. Αυτό έχει γίνει σαφές εδώ και καιρό σε όσους εργάζονται στον τομέα”, δήλωσε ο Kunchev.

“Από εδώ και πέρα, η εστίαση πρέπει να είναι στη λήψη και θεραπεία ασθενών, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το κακό και οι απώλειες”, είπε.

Η άφιξη νέων κορωνοϊών στη Βουλγαρία ήταν αναπόφευκτη, επειδή υπήρχαν ήδη περιπτώσεις σε όλες σχεδόν τις Βαλκανικές χώρες, δήλωσε ο Kunchev.

Μιλώντας σε τακτική ενημέρωση στις 27 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής του προσωπικού σε περίπτωση κρίσης καθηγητής Ventsislav Mutafchiyski δήλωσε ότι 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αλλοδαπών – Ιταλών, Ιαπωνικών, Πορτογάλων και Αιγυπτίων – είχαν εισαχθεί στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία μετά την άφιξή τους από την Ιταλία και έχοντας δείξει συμπτώματα.

Τριάντα τέσσερις πτήσεις φθάνουν στη Βουλγαρία από την Ιταλία κάθε εβδομάδα, οι περισσότεροι προσγειώνονται στο Τερματικό 1 του αεροδρομίου της Σόφιας.

Η μετακίνηση των επιβατών είχε αναδιοργανωθεί λόγω του φόρτου εργασίας. Οι αφίξεις από την Ιταλία στον τερματικό σταθμό 1 θα περάσουν από ένα ξεχωριστό διάδρομο για να μειωθεί η ώρα άφιξης του αεροδρομίου για τους επιβάτες.

Η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας δήλωσε σε update το πρωί της 27ης Φεβρουαρίου ότι υπήρχαν 481 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις νεοπλασιών του Covid-19 στην Ευρώπη, με 14 επιβεβαιωμένους θανάτους.

Επτά ευρωπαϊκές χώρες ανέφεραν τις πρώτες τους περιπτώσεις τις τελευταίες 24 ώρες: Εσθονία, Ελλάδα, Δανία, Νορβηγία, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία και Ρουμανία, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Περιφέρεια της ΠΟΥ.

Οι χώρες με επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ήταν η Ιταλία 400, η ​​Γερμανία 21, η Γαλλία 17, η Ισπανία 12, η ​​Βρετανία εννέα, η Κροατία τρεις, η Αυστρία δύο, η Φινλανδία δύο, το Ισραήλ δύο, η Ρωσία δύο, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Νορβηγία και Ρουμανία./ibna

Πρωτοδημοσιεύτηκε στη Sofia Globe