Μαυροβούνιοι πολίτες συνελήφθησαν με πέντε τόνους κοκαΐνης

Μαυροβούνιοι πολίτες συνελήφθησαν με πέντε τόνους κοκαΐνης

Υπήκοοι του Μαυροβουνίου συνελήφθησαν σε μια μεγάλη διεθνή εκστρατεία για την πρόληψη του λαθρεμπορίου μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική στην Ευρώπη.

Κατά την αρχική έρευνα του φορτηγού πλοίου “Aressa”, αποκαλύφθηκαν τέσσερις τόνοι κοκαΐνης, ενώ μέχρι τώρα έχουν βρεθεί συνολικά πέντε τόνοι, σύμφωνα με μια δημοσίευση της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Μαυροβουνίου στο Twitter.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας του Μαυροβουνίου στις εταίρες υπηρεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου, πραγματοποιήθηκε μεγάλη διεθνής αστυνομική επιχείρηση στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας, στο πλοίο “Aressa” στην Αρούμπα, σύμφωνα με τη δήλωση της Αστυνομίας.

«Το Aressa εντοπίστηκε και βρισκόταν υπό παρατήρηση σε όλη τη διαδρομή του ταξιδιού του κατά μήκος της Νότιας Αμερικής, με ειδικά μέτρα επιτήρησης σε κάθε είσοδο και έξοδο λιμένα.

Αφού έλαβε επιχειρησιακές πληροφορίες ότι η κοκαΐνη “φορτώθηκε” στο Aressa, το ναυτικό της Ολλανδίας συνέλαβε το πλοίο στην Αρούμπα και ξεκίνησε μια λεπτομερή έρευνα, η οποία είναι ακόμα σε εξέλιξη», αναφέρεται στη δήλωση.

Υπάρχει η υποψία ότι το πλοίο αυτό είχε την πρόθεση να εισάγει λαθραία κοκαΐνη από την Κολομβία σε ένα από τα λιμάνια της Δυτικής Ευρώπης.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, η αστυνομία του Μαυροβουνίου πέτυχε σημαντικά αποτελέσματα μέσω συγκεκριμένης και επιχειρησιακής ανταλλαγής πληροφοριών με υπηρεσίες εταίρων, διεξάγοντας κοινές έρευνες. Η κατάσχεση κοκαΐνης στην Αρούμπα είναι αποτέλεσμα της συγκεκριμένης συνεργασίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας του Μαυροβουνίου με εταίρους από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Δημοκρατία της Σερβίας, το Βασίλειο των Κάτω Χωρών και τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες άλλων χωρών.

«Η έρευνα αυτή αποτελεί παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής όσον αφορά τη διαχείριση διεθνών περιπτώσεων και μια ένδειξη ότι μόνο μέσω συνεχών κοινών εργασιών μπορούν να επιτευχθούν καλά αποτελέσματα στην εξάρθρωση αλυσίδων διακίνησης ναρκωτικών σε διεθνές επίπεδο», σύμφωνα με τη δήλωση της αστυνομίας./ibna