Ρουμανία: Δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ύπαρξη κρούσματος κορωναϊού

Ρουμανία: Δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ύπαρξη κρούσματος κορωναϊού

Στη Ρουμανία δεν επιβεβαιώθηκε μέχρι στιγμής επίσημα, η ύπαρξη ασθενούς με κορωναϊό. 26 άτομα βρίσκονται σε καραντίνα και 2.077 παρακολουθούνται στις οικίες τους. Ταυτόχρονα, στο Ινστιτούτο Μολυσματικών Ασθενειών Matei Balș αναλύονται δείγματα από 32 άτομα από τις περιοχές της Ρουμανίας που επισκέφθηκε Ιταλός που βρέθηκε θετικός στον ιό από τις ιταλικές Αρχές. Όπως έχει γίνει γνωστό, στις πληγείσες περιοχές της Ιταλίας, Λομβαρδία και Βένετο, ζουν περίπου 200.000 και 120.000  Ρουμάνοι πολίτες αντίστοιχα.

Προ ολίγου, η αεροπορική εταιρεία Wizz Air επιβεβαίωσε ότι μετέφερε μολυσμένο ασθενή από την Μπολόνια στην Κραϊόβα (18/2) και πίσω στην Ιταλία (22/2). Το αεροσκάφος που πραγματοποίησε τη σχετική πτήση αποσύρθηκε για απολύμανση.

Για τον εντοπισμό των νοσούντων, η Ρουμανία προχωρά στην αγορά θερμικών σκάνερ. Το πρωί υπεβλήθησαν στο Υπουργείο Οικονομικών 10 προσφορές.

Επίσης έγινε γνωστό ότι το Στρατιωτικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για Επείγοντα Περιστατικά τέθηκε από το πρωί σε καραντίνα για προληπτικούς λόγους. Οι επισκέψεις στους ασθενείς έχουν απαγορευτεί και οι πληροφορίες θα δίνονται βάσει ειδικού αριθμού ταυτοποίησης, που θα λαμβάνει ο ασθενής κατά την εισαγωγή του. Ο αριθμός αυτός θα κοινοποιείται με την άδειά του στους οικείους του, μαζί με έναν τηλεφωνικό αριθμό και τις ώρες που εκείνοι θα μπορούν να καλούν.

Πιο αισιόδοξα είναι τα νέα από την Timișoara όπου ομάδα ερευνητών επεξεργάστηκε πιθανή μέθοδο παραγωγής εμβολίου κατά του κορωναϊού. Ο λόγος για τους ερευνητές του Κέντρου OncoGen που, επειδή η Ρουμανία δεν διαθέτει τους πόρους για την παραγωγή ενός τέτοιου εμβολίου, μετέδωσαν την πιθανολογούμενη μέθοδο παρασκευής του σε συναδέλφους τους σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο διευθυντής του κέντρου Virgil Păunescu./ibna