Ερντογάν: «Η μεγαλύτερη δυσκολία μας είναι η μη χρήση του εναέριου χώρου στο Ιντλίμπ»

Ερντογάν: «Η μεγαλύτερη δυσκολία μας είναι η μη χρήση του εναέριου χώρου στο Ιντλίμπ»

«Τελειώνει ο χρόνος που δώσαμε για την πολιορκία των φυλακίων μας»

«Εμείς δεν είμαστε μουσαφίρηδες της γεωγραφίας μας αλλά οικοδεσπότες»

«Στη Λιβύη είμαστε εκεί λόγο της ιστορίας μας»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος  έχει γενέθλια και έγινε 66 ετών, μίλησε στην κοινοβουλευτκή ομάδα του κόμματος του και παραδέχθηκε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τη Άγκυρα λόγω του ελέγχου του εναέριου χώρου της Συρίας από την Ρωσία.

«Ενισχύσαμε και ενισχύουμε τη στρατιωτική μας παρουσία στο Ιντλίμπ για να βοηθήσουμε τους αμάχους και τα φυλάκια μας. Η μεγαλύτερη μας δυσκολία είναι πως δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον εναέριο χώρο. Με τη βοήθεια του Θεού θα βρούμε λύση στο θέμα αυτό. Τελειώνει ο χρόνος που δώσαμε σε αυτούς που πολιορκούν τα φυλάκια μας. Είμαστε έτοιμοι στον σχεδιασμό για να τελειώσει αυτή η πολιορκία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης πως η Άγκυρα σύντομα θα κινητοποιηθεί για να διώξει τις δυνάμεις του Άσαντ. «Eμείς δεν είμαστε οι μουσαφίρηδες αυτής της γεωγραφίας είμαστε οι οικοδεσπότες! Γι αυτό δεν θα υποχωρήσουμε στο Ιντλίμπ και το καθεστώς  θα το πετάξουμε έξω από τα σύνορα τα οποία καθορίσαμε».

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η Τουρκία βρίσκεται με τις δυνάμεις της στη Λιβύη όχι μόνο για γεωστρατηγικούς αλλά και ιστορικούς λόγους.

«H αντίπολίτευση μας λέει τι κάνουμε στη Λιβύη. Ο ιδρυτής του CHP Κεμάλ Ατατούρκ ήταν εκεί. Δεν ξέρετε ούτε αυτό. Ο Κεμάλ Ατατούρκ τί έκανε στην Τρίπολη;  Γιατί πήγε εκεί; Eμείς έχουμε μια ιστορία. Εμείς δεν την αρνούμαστε. Είμαστε ένα πολιτικό κόμμα που σεβόμαστε και προχωράμε μαζί με την ιστορία μας», ανέφερε ο Ερντογάν./ibna