Σερβία: Στην Κίνα ταξιδεύει ο Dacic

Σερβία: Στην Κίνα ταξιδεύει ο Dacic

Ο πρώτος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dacic ταξιδεύει για την Κίνα, όπου θα παραμείνει από τις 26α έως τις 28 Φεβρουαρίου, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Εξωτερικών της Κίνας Wang Yi.

Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με την κατάσταση και τις προοπτικές των συνολικών διμερών σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κίνας, καθώς και τα μοντέλα για περαιτέρω εμβάθυνση της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης και της συνεργασίας των δύο χωρών, ανέφερε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ειδική εστίαση στις συνομιλίες θα έχει η προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του Προέδρου της Σερβίας Aleksandar Vucic στην Κίνα με αφορμή τη συμμετοχή στην Διάσκεψη Κορυφής Κίνας-Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης στο Πεκίνο καθώς και την προετοιμασία της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Xi Jinping στη Σερβία το 2020.

Η επίσκεψη θα αποτελέσει μια ευκαιρία να εκφραστεί η αλληλεγγύη και η πλήρης υποστήριξη των προσπαθειών της Κίνας ώστε να καταπολεμήσει την περαιτέρω εξάπλωση του ιού COVID-19, όχι μόνο στην Κίνα αλλά και πέραν αυτού./ibna