Βουλγαρία: Δημιουργείται Εθνικό Κέντρο Κρίσης για τον κορωναϊό

Βουλγαρία: Δημιουργείται Εθνικό Κέντρο Κρίσης για τον κορωναϊό

Στη Βουλγαρία δημιουργείται εθνικό κέντρο κρίσης από  τη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία (ΣΙΑ) λόγω του κορωναϊού. Αυτό αποφασίστηκε από το έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας του Υπουργικού Συμβουλίου.

Την Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί προσομοίωση με δύο ασθενείς σε νοσοκομείο και στο αεροδρόμιο της Σόφιας. Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τις υγειονομικές αρχές να ενημερώνουν το κοινό κάθε μέρα για να μην παραπληροφορούνται όπως στην Ιταλία.

Οι μονάδες που χρησιμοποιούνται για την θερμομέτρηση θα αναπτυχθούν κατά μήκος των χερσαίων συνόρων, δήλωσε ο διευθυντής της ΣΙΑ Ventsislav Mutafchiiski.

Μέχρι το πρωί της Τρίτης θα αναπτυχθεί η στρατηγική και για τα νοσηλευτικά ιδρύματα. «Όλα πρέπει να είναι εξομοιωμένα  για να το έχουμε, αν συμβεί», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι η Ημέρα Ανοιχτών Θυρών στο Μουσείο Στρατιωτικής Ιστορίας, που παραδοσιακά πραγματοποιείται στις 3 Μαρτίου θα ακυρωθεί, ενώ ο Boyko Borissov ζήτησε από το Υπουργείο Αθλητισμού να επανεξετάσει την περίπτωση αναβολής των πρωταθλημάτων σε περίπτωση καταγραφής κρούσματος.

Από τη συνάντηση έγινε σαφές ότι στα συνοριακά σημεία της Βουλγαρίας διανεμήθηκαν θερμικές κάμερες, θερμόμετρα και ειδικές στολές για τις συνοριακές αρχές.

Ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός δήλωσε ρητά ότι κάθε μέρα πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες και να μην φοβούνται , καθώς δεν υπάρχει κρίση ούτε ασθενής στην Βουλγαρία. Τα μέτρα δεν προορίζονται για να δημιουργήσουν πανικό, αλλά απλώς για να ενημερώνονται οι πολίτες  πώς να προστατευθούν./ibna