Ελλάδα: Ψυχραιμία συνιστά ο υπουργός υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία – Θωρακισμένη η Ελλάδα

Ελλάδα: Ψυχραιμία συνιστά ο υπουργός υγείας μετά την αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία – Θωρακισμένη η Ελλάδα

Έκκληση για ψυχραιμία απηύθυνε ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας, διαβεβαιώνοντας πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα. Ανακοινώσεις για προληπτικά μέτρα αναμένονται σήμερα το απόγευμα. Σημειώνεται πως μέχρι και σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί κανένα κρούσμα.

Μετά από την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στον βορά της γειτονικής Ιταλίας οι Αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή καθώς εκτιμάται ότι πλέον οι πιθανότητες εμφάνισης κορονοϊού αυξάνονται σημαντικά.  Σε ανοιχτή γραμμή είναι ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς υγείας, παιδείας και προστασίας του πολίτη.

Έπειτα  από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός υγείας υπογράμμισε ότι η χώρα είναι θωρακισμένη, έχοντας 13 νοσοκομεία αναφοράς. “Ο ιός προσομοιάζει της γρίπης και έτσι θα αντιμετωπιστεί. Η χώρα είναι θωρακισμένη”, τόνισε, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για σοβαρή, σωστή και θεσμική ενημέρωση των πολιτών. Σημείωσε ακόμη τις εκτίμησης των λοιμωξιολόγων πως λαμβάνοντας υπόψη και τα γεωγραφικά δεδομένα αυξάνεται η πιθανότητα για κρούσμα και στην Ελλάδα.

Παράλληλα το υπουργείο παιδείας  αποφάσισε την αναστολή όλων των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών εκδρομών καθώς και την υλοποίηση των προγραμμάτων Erasmus+ στην Ιταλία, από σήμερα, 24 Φεβρουαρίου.  Ωστόσο η υπουργός παιδείας διευκρίνισε ότι οι μαθητές που θα επιστρέψουν από εκπαιδευτικές εκδρομές στην Ιταλία  δεν θα μπουν σε καραντίνα καθώς, δεν επισκέφτηκαν τις πληγείσες περιοχές, παρά μόνο εάν εμφανίσουν κάποιο σύμπτωμα θα εφαρμοστούν  οι διαδικασίες./ibna