Αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Μητσοτάκης – Επίθεση στον Τσίπρα

Αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο Μητσοτάκης – Επίθεση στον Τσίπρα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ Αλεξή Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι σκοπεύει να εξαντλήσει ολόκληρη την τετραετή θητεία του, παρά τις φήμες ότι σκέφτεται να πάει σε πρόωρες εκλογές.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε κάνει την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται σενάρια για να καλέσει πρόωρες γενικές εκλογές. Η ευφυολογία ερμηνεύτηκε από την κυβέρνηση ως «σημάδι ανασφάλειας» εκ μέρους του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, ο Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση. «Ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να περιμένει πολύ καιρό προτού ηττηθεί ξανά», είπε. Επίσης απέρριψε την ιδέα ότι τα σχέδια για πρόωρες εκλογές αποσκοπούν στην απομάκρυνση του Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαστε εδώ για να αποστρατέψουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο Μητσοτάκης προέβλεψε ότι το κόμμα του θα «γίνει ακόμη πιο ισχυρό» μετά την εφαρμογή του τετραετούς του προγράμματος. «Σε επτά μήνες η χώρα μας πέτυχε πράγματα που δεν μπορούσαν να γίνουν τα προηγούμενα χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι «μπορούμε να πείσουμε ακόμα περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε να κυβερνήσουμε και πάλι […] αλλά αυτό θα συμβεί στο τέλος της θητείας μας».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε μία σειρά «θετικών» αποτελεσμάτων από τους πρώτους μήνες της θητείας της κυβέρνησής του, συμπεριλαμβανομένων των ζωτικών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία, την κοινωνική πολιτική και τη διακυβέρνηση. Αντιπαρέθεσε τα επιτεύγματα της κυβέρνησής του με τα αποτελέσματα των πρώτων μηνών της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας αναφορά μεταξύ άλλων, στους ελέγχους κεφαλαίων που επιβλήθηκαν και τις χαμηλές επενδύσεις.

Τέλος, ο Μητσοτάκης σχολίασε επίσης την ομιλία του Τσίπρα προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στην Αθήνα, λέγοντας ότι ο αριστερός ηγέτης οργάνωσε μια «φιέστα» που δεν οδήγησε σε σοβαρή αυτοκριτική ή θετική πρόταση πολιτικής./ibna