Ελλάδα: Πολιτική, ψέματα και βίντεο στην αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ελλάδα: Πολιτική, ψέματα και βίντεο στην αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Σε διαγωνισμό πολιτικών, ψεμάτων και βίντεο εξελίχθηκε το Σαββατοκύριακο, μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνώντος κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο των προσυνεδριακών συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της διεύρυνσης του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε το βράδυ του Σαββάτου σ’ ένα ασφυκτικά γεμάτο από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ στο κλειστό γυμναστήριο του Tae Kwon Do στην Αθήνα. Βασικό σύνθημα της συγκέντρωσης «Η απάτη των αρίστων αποκαλύπτεται».

Την εκδήλωση άνοιξαν επτά βίντεο όπου προβλήθηκαν καταγράφοντας με ιδιαίτερη έμφαση την αθέτηση των προεκλογικών υποσχέσεων της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και τα ψέματα της, τις αρρυθμίες και τις αστοχίες της στο κυβερνητικό της έργο, μέσα από επτά θεματικές όπου γινόταν αναφορά στη διαφθορά, τα εργασιακά, την εξωτερική πολιτική, το κοινωνικό κράτος, την ασφάλεια των πολιτών, τη νεολαία και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Στοχευμένα και με έμπνευση, αρκετό χιούμορ, πρωτοφανές για τον ΣΥΡΙΖΑ και με οπτική επιχειρηματολογία λόγων και έργων της κυβέρνησης Μητσοτάκη, μέσω των οπτικοποιημένων δηλώσεων του Πρωθυπουργού και των Υπουργών του, τα ολιγόλεπτα βίντεο προκάλεσαν αίσθηση, δείχνοντας τον δρόμο που θα ακολουθήσει στην αντιπολιτευτική του πολιτική το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε σαφώς να ξεπεραστεί η εσωστρέφεια που καταγράφεται στους κόλπους του κόμματος, σημειώνοντας ότι «δεν αρκεί να θυμώνουμε, δεν φτάνει να γκρινιάζουμε», καλώντας τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σε πολιτική και κοινωνική αντεπίθεση. «Να αντισταθούμε σε κάθε αντιλαϊκό και άδικο μέτρο στους χώρους δουλειάς, στους χώρους που σπουδάζουν οι νέοι και οι νέες, να αντισταθούμε στο ψέμα» τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός.

Άμεση ήταν η αντίδραση από τη Νέα Δημοκρατία μετά το τέλος της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, η οποία απάντησε με βίντεο στα βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ για τους 7 πρώτους μήνες της διακυβέρνησης της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

«Αφού ψάχνει μανιωδώς ο κ. Τσίπρας την «απάτη» των 7 μηνών διακυβέρνησης, θα του τη θυμίσουμε εμείς: Ιανουάριος με Ιούλιος του 2015», αναφέρει μεταξύ άλλων το βίντεο της ΝΔ που θυμίζει περιστατικά από εκείνο το διάστημα.

Καταλήγοντας, η ΝΔ καλεί τους πολίτες να μπουν στην ιστοσελίδα metonkyriako.gr για να δουν το έργο της./ibna

Photos: Andrea Bonetti/Spiros Sideris