Τουρκία: Επιβεβαιώνεται από Αμερικανό αξιωματούχο το αίτημα για Patriot

Τουρκία: Επιβεβαιώνεται από Αμερικανό αξιωματούχο το αίτημα για Patriot

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος διατήρησε την ανωνυμία του, επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία ζήτησε συστοιχίες Patriot. Ένα αίτημα που κατατέθηκε πρόσφατα, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

Η τουρκική κυβέρνηση ζήτησε πρόσφατα από τις ΗΠΑ να αναπτύξουν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στα νότια σύνορα της Τουρκίας, δήλωσε αξιωματούχος των ΗΠΑ την Πέμπτη.

«Γνωρίζουμε την αίτηση για συστήματα Patriot αλλά καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει ληφθεί απόφαση» δήλωσε ο αξιωματούχος.

Νωρίτερα το Bloomberg επικαλούμενο Τούρκο αξιωματούχο στην Άγκυρα, ανέφερε ότι η Τουρκία ζήτησε από τις ΗΠΑ να αναπτύξουν δυο συστοιχίες του αντιαεροπορικού συστήματος Patriot «ώστε ελεύθερα να τιμωρηθούν μελλοντικές επιθέσεις» από συριακές καθεστωτικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Ρωσία.

Στην τελευταία ανταλλαγή μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και του συριακού καθεστώτος την Πέμπτη, δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σε αεροπορικές επιδρομές σε τουρκικές εγκαταστάσεις  στο Idlib της βορειοδυτικής Συρίας, δήλωσε το υπουργείο Bashar Άμυνας της Τουρκίας.

Σε αντίποινα, οι τουρκικές δυνάμεις εξουδετέρωσαν περισσότερα από 50 άνδρες του καθεστώτος Assad και κατέστρεψαν πέντε τανκς, δύο τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού, δύο εξοπλισμένα οχήματα και ένα οβιδοβόλο, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας σε ανάρτηση στο Twitter./ibna