Αλβανία: Ανοίγει Προξενείο στη Στρούγκα της Βόρειας Μακεδονίας

Αλβανία: Ανοίγει Προξενείο στη Στρούγκα της Βόρειας Μακεδονίας

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Αλβανίας ενέκρινε σήμερα το άνοιγμα Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Αλβανίας στη Στρούγκα της Βόρειας Μακεδονίας.

Η πόλη της Στούγκα είναι ένας δημοφιλής τουριστικός προορισμός που βρίσκεται στη νοτιοδυτική περιοχή της Βόρειας Μακεδονίας και βρίσκεται στην όχθη της λίμνης Οχρίδας, ενώ απέχει 15 χιλιόμετρα από τον συνοριακό σταθμό Kjafasan που συνδέει την Βόρεια Μακεδονία με την Αλβανία.

Σύμφωνα με το νόμο αριθ. 23/2015, «Σχετικά με την Εξωτερική Υπηρεσία της Δημοκρατίας της Αλβανίας”, κατόπιν προτάσεως του Πρωθυπουργού και Υπουργού για την Ευρώπη και τις Εξωτερικές Σχέσεις, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να ανοίξει προξενείο στη Στρούγκα με τα έξοδα για το άνοιγμα του προξενείου και τις προξενικές θέσεις θα βαρύνουν τον προϋπολογισμό του 2020, που εγκρίθηκε για το Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων. Το Υπουργείο Εξάλλου θα είναι υπεύθυνο και για την εφαρμογή αυτής της απόφασης η οποία θα αρχίσει να ισχύει μετά τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως./ibna