Κύπρος: Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί την Παρασκευή η ΥΠΕΞ της Νορβηγίας

Κύπρος: Επίσκεψη εργασίας πραγματοποιεί την Παρασκευή η ΥΠΕΞ της Νορβηγίας

Επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιεί την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, η Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Ine Eriksen Søreide, κατόπιν προσκλήσεως από τον Κύπριο ομόλογο της Νίκο Χριστοδουλίδη.

Οι δυο Υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και μετά το πέρας της θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Νορβηγίας και η προοπτική περαιτέρω ενδυνάμωσής τους σε συγκεκριμένους τομείς.

Επίσης θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, καθώς και οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι σχέσεις ΕΕ – Νορβηγίας.

Επιπροσθέτως θα συζητήσουν θέματα ενέργειας και ενεργειακής ασφάλειας, καθώς και άλλα περιφερειακά, ευρωπαϊκά και διεθνή ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στη συνέχεια οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Στο πλαίσιο της παρουσίας της στην Κύπρο, η Υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας θα συμμετάσχει ως μία εκ των κεντρικών ομιλητριών σε εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών την Παρασκευή, στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα «Γυναίκες στη Διπλωματία»./ibna