Βόρεια Μακεδονία: Πτωχευτικό διαχειριστή του VMRO-DPMNE θεωρεί τον Mickoski ο Zaev

Βόρεια Μακεδονία: Πτωχευτικό διαχειριστή του VMRO-DPMNE θεωρεί τον Mickoski ο Zaev

Ο ηγέτης του SDSM Zoran Zaev με μια μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δήλωσε ότι ένα κόμμα, που είναι διεφθαρμένο δεν μπορεί να ηγηθεί της χώρας.

Ο Hristjian Mickoski είναι ο διαχειριστής πτώχευσης του VMRO-DPMNE. Το πιο διεφθαρμένο κόμμα με εκατομμύρια χρέη και δεν μπορεί και δεν θα ηγηθεί της χώρας!, έγραψε ο Zaev.

Ο Αντιπρόεδρος του VMRO-DPMNE, Aleksandar Nikolovski, δημοσίως αναγνώρισε ότι το VMRO-DPMNE είναι σήμερα το πιο χρεωμένο πολιτικό κόμμα με χρέος περίπου 8 εκατομμυρίων ευρώ, συνέχισε στην ανάρτηση του.

Σύμφωνα με τον Zaev, ο Mickoski εξακολουθεί να είναι ο συνεχιστής του Nikola Gruevski, όταν και το κράτος δανείστηκε δισεκατομμύρια ευρώ.

Και ρωτάει: Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν αυτοί οι ανεύθυνοι, ο Mickoski και ο Gruevski, έρθουν ξανά κοντά στον κρατικό προϋπολογισμό. Εάν χρωστάνε για το κόμμα τους οκτώ εκατομμύρια ευρώ, τι θα συμβεί στον κρατικό προϋπολογισμό; Πόσα νέα δισεκατομμύρια ευρώ θα επιβαρύνουν το κράτος για τα εγκληματικά έργα τους, όπως το «Σκόπια 2014», τα οποία ισχυρίστηκαν ότι θα κόστιζαν 80 εκατομμύρια ευρώ και δαπανήθηκαν περίπου 700 εκατομμύρια ευρώ;

Συνεχίζοντας ο Zaev, έθεσε κι άλλες ερωτήσεις. «Πότε και ποιος έκανε τα εκατομμύρια των χρεών του VMRO-DPMNE και αν τα χρήματα αυτά δαπανήθηκαν για πολυτελείς πολυελαίους, ακριβά έπιπλα, περσικά χαλιά, οθόνη περίπου 100.000 ευρώ και έργα ζωγραφικής αρκετών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ;

Πόσους τραπεζικούς λογαριασμούς κατέχει η VMRO-DPMNE και αν δανείστηκαν οκτώ εκατομμύρια ευρώ τα βρήκαν στους λογαριασμούς του VMRO-DPMNE, αναρωτήθηκε ο Zaev.

Ποια είναι η αξία του πολυτελούς ανακτόρου του VMRO-DPMNE, μαζί με το οικόπεδο και τα πολυτελή αντικείμενα που βρίσκονται εκεί καθώς και όλα τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία σε όλη την πολιτεία που απέκτησαν κατά τη διάρκεια της ποινικής τους κυριαρχίας κατέληξε ο Zaev.

Από την πλευρά του, tο VMRO-DPMNE, αντέδρασε μέσω του αντιπροέδρου του, Aleksandar Nikoloski, ζήτησε εξηγήσεις από τον Zaev ρωτώντας «τι συζήτησε ο Zoran Zaev στη συνάντηση με την Katica Janeva τον Αύγουστο. Και τι έκανε κατά το διάστημα των μηνών Ιουνίου και Ιουλίου ο αδελφός του Πρωθυπουργού Viche Zaev μαζί με τον Zoran Mileski – Kicec. Εάν είναι αλήθεια ότι ο Zoran Zaev ανέφερε την πρώτη περίπτωση πώς τότε είδαν αυτός και ο αδελφός του, τους βασικούς υπόπτους για πρώτη φορά;»/ibna