Κύπρος: Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Αναστασιάδης

Κύπρος: Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί την Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου, για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθούν στις 20 Φεβρουαρίου. Τη Σύνοδο θα απασχολήσουν θέματα που αφορούν το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027.

Κατά την παραμονή του στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει διμερείς χωριστές συναντήσεις με τους νέους Προέδρους των θεσμών της ΕΕ. Πρόκειται για τις πρώτες επίσημες κατ’ ιδίαν συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Προέδρους των ευρωπαϊκών οργάνων. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει αύριο γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel κ και το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli. Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula Von der Leyen.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει, επίσης, συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Donald Tuskκ. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχει επίσης συναντήσεις με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων. Κατά τις επαφές του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εγείρει θέματα που αφορούν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, και τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύει στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος./ibna