Κύπρος: Την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο εξέφρασε η ΥΠ.ΑΜ της Γαλλίας

Κύπρος: Την αλληλεγγύη της προς την Κύπρο εξέφρασε η ΥΠ.ΑΜ της Γαλλίας

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Κύπρο εξέφρασε σήμερα η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly, η οποία έγινε το πρωί δεκτή από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη.

Μετά τη συνάντηση, η Florence Parly δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «ήταν μια ευκαιρία να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για την Κύπρο που είναι κάτω από ισχυρή πίεση, από διεθνή άποψη. Η Γαλλία είναι φίλος της Κύπρου και επανέλαβα την αλληλεγγύη μας. Αυτό ήταν το κύριο μήνυμα μας». Πρόσθεσε ότι το απόγευμα θα επισκεφθεί το αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle της Γαλλίας που βρίσκεται στην περιοχή.

Ερωτηθείσα είπε ότι «η αλληλεγγύη μας εκφράζεται με πολλούς τρόπους. Έχουμε δυνατή διμερή συνεργασία με την Κύπρο, η Κύπρος φιλοξενεί συχνά στα λιμάνια της το ναυτικό μας, και είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτό, ενώ συμμετέχει και στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων των αεροπλανοφόρων μας».

Τόνισε, τέλος, ότι «εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας (προς την Κύπρο) και για το τι συμβαίνει στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Με ανάρτηση του στο twitter ο Νίκος Αναστασιάδης χαιρέτησε στην Κύπρο τη Γαλλίδα Υπουργό Άμυνας, τονίζοντας ότι είναι ευτυχής που επιβεβαιώνει ότι η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Γαλλίας στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας είναι μάρτυρας μια δυναμικής και σταθερής ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια./ibna