Ελλάδα: Στο Παρίσι ο Τσίπρας για την ημερίδα της Γαλλικής Γερουσίας για τη Διεύρυνση της ΕΕ

Ελλάδα: Στο Παρίσι ο Τσίπρας για την ημερίδα της Γαλλικής Γερουσίας για τη Διεύρυνση της ΕΕ

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και την εσωκομματική νίκη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια μετασχηματισμού του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου στο Παρίσι όπου θα συμμετάσχει στην ημερίδα της Γαλλικής Γερουσίας για την Ευρωπαϊκή Διεύρυνση την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας της Γαλλικής Γερουσίας ο Αλέξης Τσίπρας θα κλείσει τις εργασίες της ημερίδας κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και τρία στρογγυλά τραπέζια.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα καλεσμένοι στην ημερίδα της Γαλλικής Γερουσίας είναι πρώην και νυν αξιωματούχοι της ΕΕ, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και διπλωμάτες, σε μια προσπάθεια να καταγραφούν και να αναλυθούν όλες οι παράμετροι για την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η εμπειρία της μέχρι τώρα διεύρυνσης της ΕΕ καθώς και η προοπτική της Ευρώπης μέσα από τη διεύρυνση.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Γαλλική πρωτεύουσα ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να έχει και κάποιες διμερείς επαφές, που όμως δεν έχουν επίσημα ανακοινωθεί.

Τον Νοέμβριο ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί και πάλι το Παρίσι όπου είχε επαφές μεταξύ άλλων με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλική Δημοκρατίας Francois Hollande και τον πρώην Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ Pierre Moscovici./ibna