Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Γαλλίας-Κύπρου- Την Τρίτη η ΥΠ.ΑΜ της Γαλλίας στην Κύπρο

Κύπρος: Ολοκληρώθηκε η κοινή άσκηση Γαλλίας-Κύπρου- Την Τρίτη η ΥΠ.ΑΜ της Γαλλίας στην Κύπρο

Ολοκληρώθηκε, σήμερα, με επιτυχία κοινή άσκηση μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας, η οποία διεξήχθη στο πλαίσιο του διμερούς προγράμματος συνεργασίας.

Η άσκηση, πραγματοποιήθηκε εντός του FIR Λευκωσίας και σε μέρος του Εθνικού Εναέριου Χώρου και Εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε αυτή συμμετείχαν επίγεια μέσα της Εθνικής Φρουράς, καθώς και μαχητικά αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας τύπου RAFALE τα οποία απονηώθηκαν από το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Charles De Gaulle».

Η επιτυχής διεξαγωγή της άσκησης αποδεικνύει το αναβαθμισμένο επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας της Εθνικής Φρουράς και ταυτόχρονα τη στενή συνεργασία φίλιων και γειτονικών χωρών στην κοινή αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων ασφάλειας και ασύμμετρων απειλών στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Κύπρος και Γαλλία έχουν ενισχύσει πολυεπίπεδα τους τελευταίους μήνες την αμυντική τους συνεργασία. Την Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί την Κύπρο η Υπουργός Άμυνας της Γαλλίας Florence Parly, η οποία θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Κύπριο ομόλογο της Σάββα Αγγελίδη./ibna