Σερβία: Στο Βελιγράδι ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας

Σερβία: Στο Βελιγράδι ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας

Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Sergey Shoygu θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Σερβία σήμερα μετά από πρόσκληση του Σέρβου ομόλογό του, Aleksandar Vulin.

Η Σερβία είναι η πρώτη χώρα στην οποία ο Υπουργός Shoygu πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη μετά τον ανασχηματισμό της Κυβέρνησης της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Μετά την τελετή υποδοχής στο Palata Srbije, ο Ρώσος Υπουργός θα γίνει επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Άμυνας στο στρατόπεδο Topcider. Η τελετή θα διοργανωθεί μπροστά από το παλάτι της Σερβίας και ένα επίτιμο διδακτορικό δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Άμυνας θα παραδοθεί στον υπουργό Shoigu στο στρατόπεδο Topcider, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας.

Οι υπουργοί Vulin και Shoygu θα καταθέσουν στεφάνια στο μνημείο απελευθέρωσης του Βελιγραδίου και στο Μνημείο του Κόκκινου Στρατού και στη συνέχεια θα τοποθετήσουν κάψουλα μαζί στην μνημειακή πλάκα της «Αιώνιας Φωτιάς».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση των υπουργών Άμυνας Σερβίας και Ρωσίας, και στη συνέχεια οι υπουργοί θα επισκεφθούν την έκθεση “Άμυνα 78” στο Μουσείο της πόλης του Βελιγραδίου./ibna