Βουλγαρία: Δεν θα συμμετάσχουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Βουλγαρία: Δεν θα συμμετάσχουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας

Την περασμένη εβδομάδα, όλοι συμβούλευσαν την Εισαγγελία. Από τον Πρόεδρο Radev και τον Borissov μέχρι τον Karakachanov και τη Ninova. Αντί να συμβουλεύουν ας κάνουν την δουλειά για την οποία έχουν εκλεγεί, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Ivan Geshev.

Δεν θα επιτρέψουμε στο γραφείο του εισαγγελέα να συμμετέχει σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Κανείς δεν μπορεί να πει στο γραφείο του εισαγγελέα τι να κάνει και τι να μην κάνει, τόνισε ο Geshev.

Γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε και οι Βούλγαροι πολίτες αναμένουν από εμάς να εξασφαλίσουμε την τάξη και την ειρήνη. Η Εισαγγελία γνωρίζει τον εαυτό της, ξέρει πως να σταθεί. Το γραφείο του εισαγγελέα γνωρίζει πολύ καλά τι θα κάνει και τι περιμένουν οι Βούλγαροι πολίτες. Δεν χρειάζεται να δεχόμαστε συστάσεις και να συμμετέχουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια, επανέλαβε ο Geshev. Για μας είναι σημαντικό που έχουμε την ποινική ευθύνη, πρόσθεσε ο γενικός εισαγγελέας.

Όσον αφορά τον Vasili Bozkhov, ο Geshev δήλωσε ότι δεν έχει επίσημες πληροφορίες αν ο Vasili Bozkhov απελευθερώθηκε από την επιμέλεια. Δεν υπάρχει καμία πρακτική σε αυτές τις χώρες να κρατούν δισεκατομμυριούχους, θα είναι εκπληκτικό αν έχει κρατηθεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Παίρνουν συνήθως το διαβατήριό τους. Θα θέλαμε να επιστραφεί η εκδίκαση στη Βουλγαρία για να δικαστεί εδώ. Υπάρχουν επίσης νέες κατηγορίες για την απόκρυψη πολιτιστικών και ιστορικών αντικειμένων, κατέληξε ο Geshev./ibna