Ελλάδα: Σειρά επαφών Δένδια στο Μόναχο

Ελλάδα: Σειρά επαφών Δένδια στο Μόναχο

Συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, Sergey Lavrov είχε ο Νίκος Δένδιας στο περιθώριο της 56ης Διάσκεψης Ασφαλείας στο Μόναχο.

Οι Υπουργοί Ελλάδας και Ρωσίας συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις και την περιφερειακή ασφάλεια, σύμφωνα με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Για τη συνάντηση του Νίκου Δένδια και του Sergey Lavrov ανακοίνωση εξέδωσε και το Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου αναφέρετε ότι στη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών ήταν η κατάσταση στη Συρία, οι προσπάθειες σταθεροποίησης της Λιβύης και ευρύτερα η κατάσταση που διαμορφώνεται στην ανατολική Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας είχε επισκεφτεί τη Μόσχα τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε επίσης συναντήσεις με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Nikola Dimitrov, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Μογγολίας Tsogtbaatar Damdin, με τον οποίο υπεγράφησαν και δύο συμφωνίες, η μία στον τομέα του Τουρισμού και η άλλη για την  Άρση Θεωρήσεων Εισόδου για κατόχους διπλωματικών διαβατηρίων μεταξύ Ελλάδας Μογγολίας.

Επίσης ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε συναντήσεις  με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λιθουανίας Linas Linkevicius, με τον Αντιπρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU/CSU στη γερμανική Βουλή Johann Wadephul, καθώς επίσης και με τον Υπουργό Επικρατείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Anwar Mohammed Gargash και με την συν-αρχηγό του κόμματος των Πρασίνων στην Γερμανία Annalena Baerbock, όπως επίσης και με τον Υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ ΣεΊχη Ahmad Nasser Al-Mohammad Al Sabah./ibna