Αλβανία: Συνάντηση Rama Trudeau στο Μόναχο

Αλβανία: Συνάντηση Rama Trudeau στο Μόναχο

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama συναντήθηκε στο Μόναχο με τον Πρωθυπουργό του Καναδά Justin Trudeau, Καναδά, στο πλαίσιο για την Συνδιάσκεψη των Δωρητών για την Ανασυγκρότηση της Αλβανίας μετά τον καταστροφικό σεισμό της 26ης Νοεμβρίου.  Οι δυο Πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη Διάσκεψη καθώς ο Καναδάς έχει δηλώσει την επιθυμία του να συμμετάσχει καθώς και για τις διμερείς σχέσεις των δυο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Edi Rama δήλωσε ότι «είμαι πολύ ευγνώμων και εκτιμώ σε κάθε περίπτωση πάρα πολύ αυτή τη συνάντηση μαζί σας. Ξέρετε ότι έχετε τεράστιο αντίκτυπο σε πολλούς από τους ομολόγους σας. Ταυτόχρονα γνωρίζετε ότι είστε ο Πρωθυπουργός πολλών Αλβανών που ζουν στον Καναδά, κι εργάζονται σκληρά συμβάλλοντας στη χώρας σας, εισπράττοντας εμπειρίες και καλοσύνη αυτοί και οι οικογένειες τους από τη χώρα σας».

«Θα ήθελα επίσης να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για τη συμπάθεια που δείξατε γι’ αυτό που συνέβη πρόσφατα. Σας ευχαριστώ που συμμετείχατε στη Διάσκεψη. Θέλουμε να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας. Ξέρω ότι είμαστε πολύ μακριά, αλλά κατά κάποιο τρόπο αισθανόμαστε πολύ κοντά στη χώρα σας και σε όλους εσάς. Σας ευχαριστώ λοιπόν για το χρόνο σας και σας ευχαριστώ που καθίσατε κάτω από την αλβανική σημαία!» είπε ο Rama.

Ο Καναδός Πρωθυπουργός Justin Trudeau σημείωσε ότι “Είναι χαρά να ξανασυναντηθώ μαζί με τον φίλο μου, τον Edi Rama από την Αλβανία. Μου δίνει την ευκαιρία, καταρχάς, να εκφράσω και πάλι τα συλλυπητήριά μου για τον τρομερό σεισμό που μιλήσαμε όταν συναντηθήκαμε στο ΝΑΤΟ. Ο Καναδάς έχει δεσμευτεί να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ανασυγκρότησης και τον Φεβρουάριο.

«Έχουμε δουλέψει πολύ καλά στις αποστολές του ΝΑΤΟ. Οι Αλβανοί υπηρετούν μαζί με τον Καναδά στη Λετονία για την αποστολή Enhanced Forward Presence και είναι ευχάριστο να συνεχίσουμε να ανταλλάσσουμε και να έχουμε μια τέτοια καλή συνεργασία μαζί σας καθώς προχωράμε», ανέφερε ο Trudeau./ibna