Ρουμανία: Οι πρόωρες εκλογές μπορούν να γίνουν μεταξύ 14 Μαΐου και 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την Turcan

Ρουμανία: Οι πρόωρες εκλογές μπορούν να γίνουν μεταξύ 14 Μαΐου και 28 Ιουνίου, σύμφωνα με την Turcan

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό σταθμό Digi24 η αντιπρόεδρος του PNL Raluca Turcan, μεταξύ άλλων δήλωσε ότι οι πρόωρες εκλογές μπορούν να διεξαχθούν το διάστημα μεταξύ 14 Μαΐου και 28 Ιουνίου, που είναι η απώτερη ημερομηνία την οποία επιτρέπει το Σύνταγμα, καθώς στις 28 Ιουνίου λήγει η θητεία των δημάρχων.

Σύμφωνα με την Αντιπρόεδρο του PNL, κάθε επιλογή είναι δυνατή – είτε οι βουλευτικές να πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα με τις δημοτικές εκλογές είτε με διαφορά μιας ημέρας ή μιας εβδομάδος. Η ημερομηνία θα καθοριστεί με απόφαση της κυβέρνησης.

Για την περίπτωση που το PSD προσπαθήσει να μπλοκάρει στο κοινοβούλιο τη διαδικασία η Turcan σημείωσε ότι  υπάρχει κίνδυνος να συμβεί αυτό αλλά το κόμμα της έχει plan B και θα επιλέξει μια ημερομηνία που θα επιτρέψει σε όσο το δυνατόν περισσότερους Ρουμάνους να προσέλθουν στις κάλπες.

Σύμφωνα με την ίδια οι Φιλελεύθεροι βουλευτές/γερουσιαστές δεν θα καταψηφίσουν στις 24 Φεβρουαρίου την κυβέρνηση Orban II, αλλά θα απέχουν της διαδικασίας.

Αναφορικά με τις πρόωρες εκλογές η Raluca Turcan τόνισε ότι οι πρόωρες εκλογές είναι η μόνη λύση και γι αυτό το λόγο το PNL θα το εξηγήσει αυτό στους πολίτες,  ενώ επιπροσθέτως θα ενημερώσει το κόμμα της τους πολίτες για το έργο που επιτέλεσε η Κυβέρνηση Orban I τους τρις μήνες που κυβέρνησε τη χώρα./ibna